Urheilu

Jokereilla enää kolme kotipeliä – pysyykö tänään tiukka ote lohkon kolmospaikkaan?

Ryan Zapolski.

Johanna Erjonsalo

Jokerit pelaa kauden kolmanneksi viimeisen kotiottelunsa tänään torstaina jääkiekon KHL:ssä, kun vastassa on Kunlun Red Star.

Ryan Zapolski jatkaa isäntien maalissa. Amerikkalaisvahti torjui kauden yhdeksännen nollapelinsä, kun Jokerit kukisti Traktor Tsheljabinskin tiistaina Hartwall Arenassa. Zapolski teki 25 torjuntaa ja helsinkiläisten voittolukemat kirjattiin 3–0. Maalit tekivät Brian O’Neill, Pekka Jormakka ja Nicklas Jensen.

Täysin kuivin jaloin Jokerit ei ottelusta selvinnyt, sillä loukkaantumisten vuoksi Steve Moses ja Juho Rautanen ovat tänään sivussa. Tämä tarkoittaa sitä, että Tommi Huhtala palaa puolustajan paikalle Sami Lepistön pariksi. Mosesin ja Huhtalan paikat hyökkäysketjuissa ottavat Olli Palola ja Tomi Mäki.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Mosesin ja Rautasen lisäksi puolustajat Niclas Andersen, Mike Lundin ja Rasmus Rissanen sekä hyökkääjä Antti Pihlström. Ensi viikolla alkavalla vieraskiertueella Jokereiden on mahdollista saada takaisin kokoonpanoonsa Rautanen, Rissanen ja Moses. Heidän tilansa arvioidaan uudelleen alkuviikosta.

Jokerit jatkaa taistelua läntisen konferenssin kolmannesta sijasta Lokomotiv Jaroslavlin kanssa. Ero kaksi ottelua vähemmän pelanneen helsinkiläisjoukkueen eduksi on tällä hetkellä neljä pistettä. Lokomotiv vierailee tänään Pietarissa SKA:n luona.

Torstain vastustaja Kunlun on itäisessä konferenssissa 11:ntenä ja ero playoff-viivaan on jo 14 pistettä. Pudotuspelipaikka vaatisi jo pienen ihmeen, vaikka otteet ovat parantuneetkin valmentajavaihdon jälkeen. Kokenut Mike Keenan sai lähteä joulukuun alussa ja tilalle nousi Bobby Carpenter.

Kunlun on ottanut viidestä viime pelistään kolme voittoa. Edellisessä kamppailussaan joukkue hävisi SKA:lle Pietarissa luvuin 2–4. Kiinalaisjoukkueen riveissä nähdään suomalaispuolustaja Joonas Järvinen ja hyökkääjä Jaakko Rissanen.

Myös kahden viime kauden jokeripakki Arturs Kulda pelaa vieraiden riveissä.

Jokerit ja Kunlun kohtasivat Shanghaissa syyskuussa ja helsinkiläiset ottivat tuolloin seurahistoriansa ensimmäisen voiton Kiinan maaperällä.

Antti Pihlström teki kaksi maalia, Marko Anttila ja Nicklas Jensen yhden mieheen ja Ryan Zapolski otti 27 torjuntaa 4–1–voitossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu