Puheenaihe

Tikat viuhuvat Kirkkonummella ennätystahtiin – Darts-maratonissa taistellaan 12 tuntia

Onko tässä dartsin tuleva marathonvoittaja? Jari Raitanen on toinen ensi lauantaina Kirkkonummen 12 tunnin dartsmarathoniin osallistuvista kilpailijoista. Raitanen on sijoittunut SDL-rankingissa sijalle 83.

Kirkkonummen Aavarannassa kisaillaan lauantaina ensimmäistä kertaa dartsin 12 tunnin kisojen merkeissä. Kokonaan uudentyyppinen Darts marathon 12h -kilpailu on kahden miehen koitos, sillä mukana ovat nummelalaiset Jari Raitanen ja Heikki Tuomisto.

Pub Omaki Resortissa pidettävä kisa alkaa lauantaiaamuna kello 8.00 ja päättyy kello 20.00. Tavoitteena on heittää 12 tunnin Suomen ennätys.

– Pelaajat heittävät tikat vuoronperään tauluun. Jos toinen heittäjistä tarvitsee tauon, silloin molemmat joutuvat keskeyttämään heiton täksi ajaksi. Taukoja ei vähennetä eikä heittoaikaa lisätä, vaan kello käy täyden 12 tuntia. Heittomäärää ei ole mitenkään rajoitettu, kertoo kilpailun järjestäjä Mikke Holmlund.

Heitot kuvataan suorana lähetyksenä Youtubeen."

Heittotekniikka ei ole suinkaan mitä tahansa viskelyä, vaan heitoissa tulee noudattaa Suomen Dartsliiton sääntöjä. Jos tikka esimerkiksi putoaa taulusta, tällainen heitto lasketaan aina nollaksi. Kaikki heitot tulee suorittaa viivan takaa, 237 senttimetrin etäisyydeltä.

– Kirjuri merkitsee jokaisen heitetyn tuloksen Exel-kaavioon. Heitot ja tulos kuvataan livestriiminä Youtubeen. Livestriimi tulee näkymään myös ravintolan televisiosta. Heittäjillä on ainakin yksi avustaja joka huolehtii heittopaikasta ja välineistä, Holmlund kertoo.

Yleisö saa seurata heiton kulkua rajatun alueen takaa. Heittäjiä ja kirjuria ei saa häiritä ennen kello 20.00 millään tavoin.

Tällä kertaa kilpaillaan dartsin 12 tunnin mestaruudesta, mutta pidempiäkin marathoneja on nähty. Itsenäisyyspäivänä 1990 Heikki Tuomisto heitti Markus Selinin kanssa peräti 24 tunnin dartsmarathonin silloisen Suomen ennätyksen.

Ennätysluvuksi kirjattiin tuolloin lukemat 662 081 pistettä. Heitto­kes­kiarvo oli tuolloin 62,85 pistettä heittovuorolta.

Kisa löytyy myöhemmin Youtubesta hakusanoilla "12h Darts Marathon Finland Live Jari & Hege".

Mikä on darts?

Urheilulaji, jossa erityisiä darts-tikkoja heitetään seinään kiinnitettyyn pyöreään tauluun. 

Pelataan erityisesti pubeissa Isossa-Britanniassa, Alankomaissa ja Skandinaviassa. 

Pelissä kaksi heittäjää tai joukkuetta heittää vuorollaan kolme tikkaa kerrallaan.

Tikat ovat yleensä 20–26-grammaisia ja volframilla painotettuja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu