Minne mennä

Espooseen rakennetaan mittava Lego-tapahtuma – Suurimmat 3D-mallit jopa 2,5-metrisiä

Espoossa helmikuun alussa avattavan Lego-festivaalin vetonauloina ovat yli kaksimetriset Lego-figuurit.

Citycon tuo Espooseen suuren Lego-tapahtuman, joka kiertää talven ja kevään aikana kuudessa kauppakeskuksessa. Lego-kiertue lähtee liikkeelle maanantaina 5. helmikuuta Espoon Matinkylässä sijaitsevasta Isosta Omenasta, jossa festivaali kestää kolme viikkoa.

Festivaalissa on esillä isoja kolmiulotteisia Lego-rakennelmia ja lapsille useita leikki- ja rakennuspöytiä. Suurin esillä oleva 3D-malli on 2,5 metrin kokoinen Tähtien sodasta tuttu Darth Vader -hahmo.

Chaplin ja Michael Jackson saavat omat patsaat."

– Viihtyminen ja elämyksellisyys ovat yhä tärkeämpi osa kauppakeskusten tarjonnassa. Haluamme olla tarjoamassa asiakkaillemme ensimmäisenä Suomessa tämän ainutlaatuisen tapahtuman, Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi sanoo tiedotteessa.

Ison Omenan Lego-festivaalin päätapahtuma järjestetään sen ensimmäisenä viikonloppuna 10.–11. helmikuuta. Tuolloin Isossa Omenassa vierailee kuuluisa hollantilainen Lego-arkkitehti, sertifioitu Lego-rakentaja ja koomikko Dirk Denoyelle.

Hän on suunnitellut ja toteuttanut näyttelyssä esillä olevat isot taideteokset, jotka esittävät kuuluisien henkilöiden päitä. Näiden lisäksi esillä on muita populaarikulttuurin hahmoja. Näyttelystä löytyvät niin Charlie Chaplin ja Michael Jackson kuin Toy Story -elokuvan sankarit Buzz ja Woody.

Näyttely rakennetaan sadoistatuhansista palikoista."

Näyttely on koottu sadoistatuhansista palikoista ja se saapuu Suomeen Keski-Euroopasta kahdella rekka-autolla. Näyttelyn kokoamiseen tarvitaan yhdeksän asiantuntijaa.

Yhteensä Isossa Omenassa on esillä 21 isoa 3D -mallia ja kahdeksan Denoyellen suunnittelemaa tunnetun henkilön päätä esittävää figuuria. Ison Omenan jälkeen näyttely siirtyy seuraavaksi Tampereelle Koskikeskukseen helmikuun lopulla.

– Festivaali tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille ihmisille. Juuri siksi se sopii erinomaisesti kauppakeskusympäristöön, joka on avoin kaikille. Lego on yksi maailman vahvimpia brändejä, ja Citycon on ylpeä voidessaan toteuttaa sen kanssa tämän koko kevään mittaisen kiertueen, toteaa Cityconin markkinointi- ja viestintäjohtaja Martin Österberg.

KORJAUS 12.1. kello 13.05: Korjattu otsikkoa – kyseessä ei ole ensimmäinen Suomessa järjestettävä Lego-festivaali.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu