Urheilu

Vantaan SM-hiihdoissa huima naisten loppuratkaisu – Hakola tuplamestariksi miehissä

Vantaan SM-hiihdot päättyivät sunnuntaina yhdistelmähiihtoihin, joissa mestareiksi hiihtivät Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarinen ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakola.

Hakolalle mestaruus oli viikonlopun toinen, sillä hän voitti Antti Ojansivun kanssa perjantain pariviestin. Saarinen ratkaisi mestaruutensa neljän naisen loppukirissä, kun hän vei mestaruuden 0,3 sekuntia ennen Johanna Matintaloa.

Riitta-Liisa Roponen oli kolmas 0,5 sekuntia hävinneenä. Kärkinelikosta neljäskin, Anne Kyllönen, hävisi mestarille vain 0,8 sekuntia.

– Tuntuu, että oli koko ajan tänään niin kiire aamusta lähtien. En oikein osaa sanoa yhtään mitään, tosi kiva juttu tietysti tämä. Perinteinen oli kiva, kun siinä vuoron perän vedeltiin, melkein sellainen laturetkifiilis, kiva hiihtää porukalla. Muutkin olivat varmaan ajatelleet, että viimeisellä kierroksella ratkotaan. Kun olen palautunut ja lihakset toimivat, pystyn hiihtämään vapaatakin hyvin, Saarinen sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hakolan jälkeen Matti Heikkinen ja Perttu Hyvärinen veivät muut mitalisijat. Hakola teki ratkaisevan iskunsa jo ennen stadionille tuloa, ja sai tuuletella tutusti maaliin tullessaan.

– Kyllä olen joskus Matin voittanut, mutta ikinä en ole tainnut pursuitissa olla lähelläkään. Odottelin muiden ratkaisua, että vastaan sitten kaverin ratkaisua. Kaksi kierrosta odottelin Hapon ratkaisua, muttei sitä näkynyt. Viimeiseen nousuun ajattelin, että kokeilen, onko yhtään virtaa pojilla. Vähän kuin parisprintissä, Hakola sanoi.

Suomen Cup jatkuu 20.–21.  tammikuuta Vöyrillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu