Puheenaihe

Tuntematon mies ottaa kontaktia lapsiin bussipysäkeillä – poliisi varoittaa

Kuvituskuva

Arkisto

Poliisille on tullut ilmoituksia bussipysäkeillä lapsiin kontaktia ottavasta miehestä Helsingissä. Poliisi kertoo asiasta Facebookissa ja pyytää ilmoittamaan havainnoista pikaisesti poliisille. 

Helsingin poliisilaitokselle on tullut yhteydenottoja autolla liikkeellä olevasta miehestä, joka pyrkii ottamaan kontaktia bussipysäkillä oleviin lapsiin. Yhteydenotoissa on tapahtuma-alueiksi mainittu Maunula, Oulunkylä, Käpylä ja Laajasalo.

Ensimmäinen ilmoitus mainitunlaisista tilanteista tuli ennen joulua ja sen jälkeen niitä on tullut kolme lisää. Yhteensä poliisille on siis tehty jo neljä ilmoitusta. Vanhempien kannattaa kysyä lapsilta ovatko he havainneet tällaista toimintaa, poliisista todetaan.

Mikäli ovat, tulee vanhempien ottaa mahdollisimman pian yhteyttä poliisiin. Tilanteista pyydetään ilmoittamaan seksuaalirikosten päivystysnumeroon 0295 47 1612 (arkisin 9-15) tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Akuuteissa tapauksissa tulee soittaa aina hätänumeroon 112. 

Vanhempien ja lasten kanssa työskentelevien kannattaa opastaa lapsia seuraavasti: Jos tuntematon ihminen yrittää ottaa kontaktia ja se tuntuu epämiellyttävältä, tulee asiasta kertoa luotettavalle aikuiselle. Luotettavan aikuisen taas tulee välittää tietoa tapahtuneesta poliisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu