Puheenaihe

Kallion lukion kohuopettaja irtisanottiin – Syy: seksuaalinen häirintä

Kallion lukiossa toiminut opettaja on irtisanottu tänään. Irtisanomisen syy oli epäasiallinen käytös ja seksuaalinen ahdistelu. Kuva ei liity tapaukseen.

ESM arkisto

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on irtisanonut tänään Kallion lukion opettajan virkasuhteen. Perusteena irtisanomiselle on opettajan syyllistyminen vakaviin virkasuhteeseen olennaisesti liittyviin laiminlyönteihin ja rikkomuksiin kuten opiskelijoiden seksuaaliseen häirintään.

Opettajan menettely on opetustoimen mukaan loukannut opiskelijoiden oikeutta turvalliseen opiskeluympäristöön.

Kun Kallion lukion opettajan epäasialliset käytösepäilyt tulivat viime marraskuussa esille, Helsingin opetustoimi alkoi selvittää tapausta asianomaisten ja Helsingin poliisin kanssa. Poliisi tiedotti ennen joulua, että se ei aloita esitutkintaa tapauksessa, jossa Kallion lukion opettajaa on syytetty epäasiallisesta käytöksestä.

Opetustoimen tekemän selvitystyön ja saatujen tietojen pohjalta Kallion lukion opettajan virkasuhde päätettiin irtisanoa.

– Helsingin kouluissa ja oppilaitoksissa emme hyväksy epäasiallista käyttäytymistä ja sen lopettamiseksi jokaisen on puututtava siihen. Teemme kaikkemme, että oppimisympäristömme ovat turvallisia kaikille lapsille ja nuorille, kertoo toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

Hänen mukaansa henkilökuntaa koulutetaan entistä paremmin tunnistamaan esimerkiksi seksuaalista häirintää. Samalla rohkaistaan niin oppilaita, opiskelijoita kuin henkilöstöäkin puhumaan vaikeistakin asioista.

– Yritämme madaltaa kynnystä tulla kertomaan epäasiallisesta käyttäytymisestä, kiusaamisesta ja seksuaalisesta häirinnästä, jotta siihen voidaan puuttua välittömästi.

Pohjolaisen mukaan Kallion lukiossa ja muissakin kouluissa ja oppilaitoksissa otetaan käyttöön sähköinen työkalu, jonka avulla opiskelijat voivat antaa entistä helpommin palautetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu