Puheenaihe

Ekaluokkalaisten koulupapereita lipsahteli Helsingissä vieraisiin koteihin – "Miksi avasitte meidän kirjekuoremme?"

Ekaluokkalaisten kouluunilmoittautumispapereita on sujahdellut Helsingissä aivan vääriin kirjekuoriin. Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Helsingin opetustoimen lähettämät ekaluokkalaisten kouluunilmoittautumiskaavakkeet eivät tänä vuonna ole löytäneet perille täysin mutkattomasti. Ensin opetustoimi tiedotti, että papereiden lähetys on viivästynyt – ja sen jälkeen on tullut ilmi isompiakin ongelmia.

Tulevana syksynä koulunkäynnin aloittavien lasten oppivelvollisuusilmoituksia on mennyt samaan kirjekuoreen kaksin kappalein. Muun muassa Latokartanossa on tullut esiin tapauksia, joissa koteihin tupsahtaneet kuoret ovatkin pitäneet sisällään uppo-outojen perheiden papereita.

– Meille sellainen kuori tuli, mutta emme avanneet sitä heti. Kun sain kuulla tästä, avasin poikamme kouluunilmoittautumiskuoren – ja siellä oli meille vieraan perheen papereita, kertoo Marjaana Lindy.

Lindy ja hänen miehensä ryhtyivät selvittämään asiaa, mutta eivät löytäneet vieraan perheen puhelinnumeroa mistään.

– Lopulta mieheni lähti käymään tuossa osoitteessa, jossa asui ilmeisesti thaimaalaista alkuperää oleva perhe. He olivat hämmentyneitä, eivätkä ensin ymmärtäneet, miksi olimme avanneet heidän kirjekuorensa. Sitten asia saatiin selvitettyä, Lindy kertoo.

Hän kertoo pohtivansa tilannetta, jossa jonkin perheen kertakäyttöiset Wilma-tunnukset menevät aivan vieraiden perheiden käsiin. Siitä saattaa tulla ongelmia.

Helsingin kaupungille on tulvinut kömmähdyksestä palautetta. 

– Valitettavasti tällaisia tapauksia on tullut ilmi. Olemme pyytäneet toimittajalta pikaista selvitystä tapahtuneesta ja olemme siitä todella pahoillamme, opetustoimi kertoo nettisivuillaan.

Mikäli ensiluokkalaisten vanhemmat saavat toisen lapsen oppivelvollisuusilmoituksen, se pyydetään lähettämään sen alla olevaan osoitteeseen. Mikäli lähettäminen ei ole mahdollista, toisen lapsen ilmoitus on häviettävä luotettavalla tavalla. 

Lähetä vieraat paperit tähän osoitteeseen:

Helsingin kaupunki/kasvatus ja koulutus/hallintopalvelut/neuvonta
PL 3000 
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Mikäli perheeseen ei ole tullut kotiin kirjekuorta koulun aloittamisesta, kaupunki pyytää olemaan yhteydessä palveluneuvontaan lähikoulun selvittämiseksi:
• puh. 09 310 86400 (suomenkieliset koulut)
• puh. 09 310 86224 (ruotsinkieliset koulut)

Kouluun voi ilmoittautua käymällä koululla keskiviikkona 24.1.2018 klo 8.00–10.00 tai 17.00–19.00. Koulunkäyntiin liittyvissä asioissa voi aina olla yhteydessä omaan lähikouluun. Wilman kautta kouluun voi ilmoittautua 29.1.2018 asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu