Puheenaihe

Joutsenmerkittyjä kerrostaloasuntoja tulee pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoille

Kuva on Helsingin Auringosillasta, joka JM Suomen aikaisempia kohteita.

JM Suomi

Espoolainen rakennusyhtiö JM Suomi kertoo tarjoavansa ensimmäisenä Suomessa Joutsenmerkittyjä kerrostalokoteja omistusasumiseen.

Vastedes yhtiö rakentaa kerrostalokodit pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin, kriteerien mukaisesti.

– Yhteistyö Joutsenmerkin kanssa tarkoittaa ympäristön kannalta kestäviä valintoja perustuksista talon harjaan asti. Tällaista askelta ei ole tässä mittakaavassa vielä nähty rakennusalalla, sanoo JM Suomen toimitusjohtaja Markus Heino yhtiön tiedotteessa.

Yhtiö on osa pohjoismaista konsernia ja sillä on tällä haavaa kohteita Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Siirtyminen Joutsenmerkki-rakentamiseen koskee koko JM Ab -konsernia.

Joutsenmerkkiä hallinnoiva Ympäristömerkintä – Motiva Services Oy arvioi rakennusyhtiön ympäristötyötä niin ulkoisen ympäristön kuin sisäympäristönkin kannalta.

Ulkoiseen ympäristöön liittyvät muun muassa vähäinen energiankulutus ja rakennusjätteiden käsittely.

Sisäympäristössä arvioidaan muun muassa asuintilojen materiaalivalinnat, ilmanvaihdot ja päivänvalon pääsy asuntoihin.

Kaikki tänä vuonna tai myöhemmin käynnistyvät ja JM Suomen alusta loppuun itse toteuttamat kerrostalot rakennetaan Joutsenmerkin vaatimusten mukaisesti.

– Joutsenmerkki -talojen rakentamiseen liittyy toki haasteita, kun rakennuksessa käytettävien materiaalien on vastattava tiukkoja kriteereitä. Luotamme kuitenkin siihen, että löydämme yhteistyökumppaniemme kanssa materiaalit ja ratkaisut tulevaisuuden rakentamiseen, Markus Heino sanoo.

Vuokrakerrostaloissa Joutsenmerkkiä on jo sovellettu.

Esimerkiksi Vantaalla alkoi viime vuonna suuren Joutsenmerkityn vuokratalokohteen rakentaminen. Hankkeen takana ovat Vantaan kaupungin vuokrataloyhtiö VAV Asunnot ja rakennusyhtiö NCC.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu