Puheenaihe

Kyselyssä yllätys: Tämä on koululaisten kestosuosikkiruoka Helsingissä

Helsingin kouluihin on kehitelty uusia kasviruokia, mutta koululaisten lempiruokiin kuuluvat hampurilaiset ja uunimakkara. Torpparinmäen peruskoulussa maisteltiin viime vuonna muun muassa nuudeli-Quorn-wokkia ja soijabolognese-tomaattipizzaa. Arkistokuva.

Jussi Vehkasalo

Helsingin peruskouluissa, lukioissa ja oppilaitoksissa vietetään tänäkin vuonna toiveruokapäiviä, jotka perustuvat oppilaille viime syksynä tehtyyn kyselyyn.

Keväällä toiveruokina nautitaan muun muassa broileri- tai kasviscurrya, hampurilaisia, uunimakkaraa perunasoseella, tortilloita sekä pinaattiohukaisia. Kestosuosikkeja ovat hampurilainen, tortilla ja uunimakkara. Näistä kahta ensimmäistä voi pitää odotettuina valintoina, mutta uunimakkaran kestosuosio tulee pienoisena yllätyksenä.

Toiveruokapäivien lisäksi oppilaita osallistetaan ruokaraatien avulla. Oppilailta saatua palautetta hyödynnetään koko vuoden ruokalistoja päätettäessä.

Toiveruokapäivät toteutetaan kevään 2018 aikana porrastetusti ja ensimmäistä toiveruokapäivää vietetään tiistaina 23. tammikuuta osassa kaupungin kouluja.

Koulukohtaisista toiveruokapäivistä kerrotaan koulujen ja oppilaitosten verkkosivuilla ruokalistan julkistamisen yhteydessä.

Ruokalistoihin voi tutustua myös uuden, Etu-Töölön lukiolaisten suunnitteleman ja julkaiseman kännykkäsovelluksen avulla. Koulusafka-nimisestä sovelluksesta löytyy tällä hetkellä noin 150 helsinkiläisen koulun ruokalistat. Sovellus löytyy sekä Google Play -kaupasta että Apple Storesta.

Tykkäätkö uunimakkarasta?

Kyllä
75% (270 ääntä)
En
25% (92 ääntä)
Ääniä yhteensä: 362

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tillilihaa, perunoita ja verilettuja... – Söisitkö yhä näitä kouluruokia 30 vuoden takaa?1.11.2016 05.50
"Ei nosta verensokeria pilviin" – talvinen herkkuruoka tekee hyvää terveydelle13.1.2018 07.50
Oho! Finnair syöttää lentomatkustajille kouluruokaa – Arvaa millä herkutellaan business-luokassa24.5.2017 10.22
Suosittujen kouluruokien listalla pari yllätystä – näin pk-seutu eroaa muusta Suomesta2.9.2015 10.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu