Puheenaihe

Autokauppias: Nykyaikainen diesel on edelleen paljon ajavalle fiksuin valinta

Autosalvan varatoimitusjohtaja Tuukka Sirén sanoo, että dieselauto on paljon ajavalle edelleen järkevin vaihtoehto.

unknown

Jyrki Hämäläinen

Kahdeksassa kaupungissa automyyntiä harjoittavan varatoimitusjohtaja Tuukka Sirén sanoo, että viime vuonna sähkö- ja hybridiautojen myynnin kasvu oli merkittävä.

– Markkinat ovat murroksessa. Osa kasvusta johtuu siitä, että yhä useammalla automerkillä on malleja, joissa on sähkö- tai hybridimoottori, eli asiakkaalla on entistä enemmän vaihtoehtoja, Sirén kertoo Uusimaa-lehdelle.

Vaihtoautomyyntiin taas vaikutti viime syksynä vilkastunut keskustelu dieselin tulevaisuudesta.

Sähkö- ja hybriditekniikan edistymisestä huolimatta enemmän ajavan järkevin vaihtoehto on nykyaikainen dieselmoottori, sanoo Sirén.

– Sen päästöt ovat aivan eri luokkaa kuin vanhojen dieseleiden, joten uudella dieselillä ajavan ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa.

Porvoossa ja seitsemässä muussa kaupungissa toimivan Autosalvan 60-vuotisjuhlavuosi rullasi hyvin, vaikka uusien autojen kokonaismarkkinat Suomessa eivät juuri kasvaneet.

Autosalvan liikevaihto kasvoi 16 prosenttia 157 miljoonaan euroon. Suurin syy kasvuun oli toimipisteiden määrän nousu kuudesta kahdeksaan elokuussa tehdyn yrityskaupan myötä. Nettotulos pysyi vuoden 2016 tasossa 2,7 miljoonassa eurossa.

– Toiminnan laajentumisen vuoksi viime vuosi oli myös ennätysten vuosi. Myimme enemmän uusia autoja kuin koskaan aiemmin. Uusien autojen tilausten määrä kasvoi peräti 20 prosenttia. Samoin käytettyjen myynnissä ja korjaamokäynneissä tehtiin kaikkien aikojen ennätykset.

–Toki pääosa kasvusta on uusien toimipisteiden ansiota, mutta liikevaihtomme olisi kasvanut vuodesta 2016 ilman niitäkin, Autosalvan toimitusjohtaja Marjukka Sirén kertoo.

Asiasta uutisoi ensin Uusimaa.

Autosalvan avainlukuja 2017 (2016)

Liikevaihto m€ 157 (135)

Nettotulos m€ 2,7 (2,7)

Omavaraisuusaste % 84 (88)

Henkilökunnan määrä 217 (168)

Laskutus, uudet autot kpl 2 459 (2.053)

käytetyt autot kpl 5 278 (5 168)

Korjaamokäynnit kpl 53 900 (50 900)

Myyntiedustukset paikkakunnasta riippuen Volvo, Renault, Dacia, Hyundai, Opel, Nissan. Huollossa lisäksi BMW:n edustus.

Lähde: Autosalpa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu