Puheenaihe

Lukuisille alaikäisille myyty marihuanaa Espoossa – tämän kaiken poliisi tietää nyt suuresta huumevyyhdistä

Espoon poliisiaseman A-ryhmä on selvittänyt laajan kesällä ja syksyllä Espoossa toimineen marihuanan myyntiverkoston. Tutkinta alkoi, kun poliisit puuttuivat elokuun lopussa Leppävaarassa epäiltyyn huumausaineen käyttörikokseen ja tapasivat kaksi marihuanaa polttanutta nuorta.

Nyt asian esitutkinta on valmistunut, ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan. Poliisin mukaan marihuanaa oli välitetty satoja grammoja kymmenille alaikäisille sekä nuorille aikuisille Espoon alueella. Jutun päätekijät olivat itse 16- ja 18-vuotiaita.

Poliisin tutkiessa marihuanan välitystä alaikäisille, paljastui samalla joukko muita marihuanan hallussapitoon, myyntiin ja välittämiseen liittyviä rikoksia. Esitutkinnan aikana yksi henkilö on ollut vangittuna ja neljä henkilöä pidätettynä. Lisäksi kuulusteluja varten kiinniotettuna on ollut useita henkilöitä. Juttukokonaisuudessa on pidetty hallussa, myyty ja välitetty yhteensä lähes kahdeksan kiloa marihuanaa.

Poliisille tulee runsaasti ilmoituksia ja vihjeitä tapauksista, joissa jopa yläkouluikäiset nuoret ovat tekemisissä kannabiksen tai muiden huumausaineiden kanssa. Nuoret rahoittavat omaa käyttöään myymällä huumausaineita edelleen.

Poliisi on havainnut, että nuoret ovat edellä kuvatun toiminnan kautta vaarassa ajautua sosiaalisiin ja taloudellisiin ongelmiin. Tällaisia ovat muun muassa valehteleminen vanhemmille omasta ajankäytöstä ja kaveripiiristä sekä jatkuva rahan tarve ja sen aiheuttama muu rikollisuus. Velkaantuminen aiheuttaa väkivallan riskin kasvua tai palvelusten tekemistä velan perijöille. Poliisi on myös havainnut nuorten saavan myös muita huumausaineita samoilta henkilöiltä, joilta he ostavat kannabista. Myös rikosoikeuden kannalta huumausaineiden myyminen ja välittäminen alaikäisille on erityisen tuomittavaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomen huumekuolemat jälleen kasvussa – narkkarimies siirtyy pilven päälle jo 37-vuotiaana29.12.2017 19.10

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu