Vaalit

Vantaalaiset innostuivat: Äänestysprosentti nousi reippaasti kuntavaaleista

Presidentivaaleissa annettiin Vantaalla yli 18 000 ääntä enemmän kuin viime vuoden kuntavaaleissa.

Riitta Ketola

Vantaalla kolmen kovimman äänisaaliin saivat istuva presidentti, kansanliikkeen ehdokas Sauli Niinistö (64,7), vihreiden Pekka Haavisto (13,9) ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari (7,5 prosenttia).

Neljänneksi kisassa Vantaalla tuli kansanliikkeen ehdokas Paavo Väyrynen. Hän sai äänistä 4,6 prosenttia. Väyrysen kannatus oli Vantaalla pääkaupunkiseudun kaupungeista kovin. Väyrynen voitti molemmat vasemmiston ehdokkaat.

Demareiden Tuula Haatainen oli Vantaalla kisassa viides 3,8 prosentin äänisaaliillaan. Vasemmistoliiton Merja Kyllönen oli kuudes 2,6 prosentin kannatuksellaan. Vantaalla vasemmiston ehdokkaiden Haataisen ja Kyllösen yhteenlaskettu kannatus oli siis 6,4 prosenttia ja jäi näin alhaisemmaksi kuin perussuomalaisten Huhtasaaren.

Pekka Haaviston kannatus jäi Vantaalla vaatimattomaksi, jos sitä vertaa Haaviston Helsingissä saamaan 25,5 prosentin kannatukseen.

Matti Vanhanen (kesk.) sai äänistä 2 prosentti ja Nils Torvalds (r.) 1 prosentin.

Äänestysprosentti kohosi viime vuoden kuntavaaleista Vantaalla reippaasti. Presidentinvaaleissa äänestysprosentti oli 68,2 ja uurnilla kävi 18 000 vantaalaista enemmän kuin kuntavaaleissa. Viime vuoden kuntavaaleissa äänestysinto jäi vain 52,3 prosenttiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu