Liikenne

Bussilinja 562 myöhästelee pahasti – pysäkkien ohitusaikoja viilataan

Bussilinja 562 Mellunmäestä Aviapolikseen koukkaa Tikkurilan matkakeskuksen kautta.

Armi Suojanen

Mellunmäen ja Aviapoliksen väliä kulkevan linjan 562 matkustajat ovat vihaisia. Linja-autot ovat arkena, varsinkin ruuhka-aikoina pahasti myöhässä. Ja sitten, kun bussi pitkän odottelun jälkeen tulee, peräkanaa ajaa useampi bussi.

Ärsytystä aiheuttaa myös se, että odottelun jälkeen saapuva bussi on tupaten täynnä.

Helsingin seudun liikenteen, HSL:n, joukkoliikennesuunnittelija Harri Vuorinen kertoo, että linjan 562 ongelmat johtuvat ketjureaktiosta.

– Kun lähtö alkaa jostakin syystä jäädä hiukan jälkeen aikataulustaan, se kerää pysäkeiltä seuraavan lähdön matkustajia ja myöhästyy lisää.

Bussiletka syntyy, kun seuraava vuoro kuroo edeltävän, kymmenen minuuttia aiemmin lähteneen, bussin kiinni.

– Ja loppumatkan bussit ajavat peräkkäin päätepysäkille.

HSL on ottanut matkustajien palautteet vastaan ja yrittää nyt helpottaa tilannetta. Maanantaina 5. helmikuuta alkaen 562:n ohitusaikoja välipisteillä muutetaan.

– Nopeasti ajavat bussit joutuvat pysähtymään välipistepysäkeille odottamaan välipisteajan täyttymistä. Hidastamalla linjan kulkua vuorovälin pitäisi pysyä nykyistä tasaisempana, Vuorinen toteaa.

– Lähtöaikoja ei muuteta kummastakaan (Mellunmäki, Aviapolis) päästä.

Välipisteet ovat ajantasauspysäkkejä, joita bussit eivät saa ohittaa etuajassa. Ajantasauspysäkit ovat paikoissa, joissa bussit mahtuvat odottamaan ajan tasausta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu