Puheenaihe

Normaali kouluruoka puuttuu perjantaina isosta osasta Vantaan kouluja

kuvituskuva

Päivi Tuovinen / arkisto

Normaalia kouluruokailua ei järjestetä suurimmassa osassa Vantaan perusopetuksen kouluja perjantaina. Kouluruokailun poikkeusjärjestelyt koskevat niitä kouluja, joissa ateriapalvelut tuottaa Vantti Oy.

Kouluruokailu järjestetään normaalisti seuraavissa kouluissa: Aurinkokivi, Kartanonkoski, Kuusikko, Kansainvälinen koulu, Veromäki ja Helsinge skola.

Omat, terveelliset eväät mukaan."

Niissä kouluissa, joissa normaalia kouluruokailua ei järjestetä, oppilaiden toivotaan ottavan mukaan omat, terveelliset eväät. Koulujen ateriapalveluja tuottava Vantti Oy järjestää kouluilla tarjottavaksi välipalakeksin, pillimehun sekä hedelmän. Tässä välipalatarjoilussa ei valitettavasti voida huomioida erityisruokavalioita, joten huoltajien toivotaan erityisesti huolehtivan aterioinnista näiden oppilaiden osalta.

Lähtökohtana on, että perjantai on normaali koulupäivä."

Opetus järjestetään pääsääntöisesti normaalisti lukujärjestyksen mukaan. Pieniä poikkeuksia saattaa olla, ja koulut tiedottavat niistä itse. Vaikka julkinen liikenne ei toimi normaalisti, lähtökohtana on, että perjantai on normaali koulupäivä. Pahoittelemme oppilaille ja huoltajille asiasta aiheutuvaa haittaa.

Tietoja Vantaan lukioiden ja Varian mahdollisten poikkeusjärjestelyjen osalta ruokailua koskien päivitetään heti, kun tiedot varmistuvat.

Varhaiskasvatuksessa poikkeusjärjestelyt koskevat niitä varhaiskasvatuksen yksiköitä, joissa ateriapalvelut tuottaa Vantti Oy. Vantaan kaupungin ateriapalveluita tuottava Vantti Oy pystyy tämänhetkisen tiedon perusteella valmistamaan ja tarjoamaan vain aamupalan päiväkodeissa perjantaina 2. helmikuuta. Muissa varhaiskasvatuksen yksiköissä (Lystilän, Tammiston, Tammistonrannan, Riihipellon, Pakkalanrinteen, Illenpihan ja Illenpuiston, Pehtoorin, Kuusikon ja Aurinkokiven päiväkodit) poikkeusjärjestelyjä ei ole.

Mielenilmauksen lopullinen vaikutus ateriapalvelujen tuottamiseen selviää vasta perjantaina aamupäivällä. Varhaiskasvatuksessa olevien lasten huoltajille on tiedotettu poikkeusjärjestelyistä 30. tammikuuta. Huoltajat voivat halutessaan pakata lapselle mukaan eväitä.

Iltapäivällä 30. tammikuuta tehdyn arvion mukaan varhaiskasvatusyksiköt ovat auki ja palvelevat muilta osin normaalisti perjantaina 2. helmikuuta.

Vantaan kaupunki pahoittelee lapsille ja perheille asiasta aiheuttavaa haittaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Pyritään vastaamaan kysyntään" – takseilla piisaa kyytejä perjantaina30.1.2018 15.42
Perjantain jättilakko laajenee: Myös metro ja raitiovaunut pysähtyvät – "Kohtuutonta ihmisille"30.1.2018 08.52
Mielenilmaisu näkyy päiväkodeissa perjantaina: "Pyritään pitämään auki", mutta eväitä voidaan tarvita29.1.2018 20.35
Näin mielenilmaus vaikuttaa kaukobusseihin, Onnibusiin ja VR:n kaukojuniin30.1.2018 14.32
Ay-väki nousee hallitusta vastaan mielenilmauksessa – ”Pääministerin väite aktiivimallista ei pidä paikkaansa”15.1.2018 20.22

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu