Puheenaihe

Vantaan seurakunnat luopui kurssikeskuksensa remontoinnista

Holman kurssikeskuksen alueella on muun muassa suojeltu Jukola-rakennus.

Vantaan seurakunnat

Vantaan seurakunnissa luovutaan Holman kurssikeskuksen peruskorjausaikeista, joiden tarkoituksena oli saada kurssikeskus jälleen toimintakuntoon. Kurssikeskuksen rakennukset eivät enää vastaa kurssien ja leirien tarpeita.

Vantaan seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston päätöksen taustalla on laaja kartoitus kurssikeskuksen kunnosta, remonttitarpeista ja tulevaisuuden näkymistä. Peruskorjauksilla ei välttämättä voida taata kurssikeskuksen käytettävyyttä, minkä vuoksi tarvitaan jatkoselvityksiä.

Holman kurssikeskus on Vantaan seurakuntien omistama kurssikeskus Nurmijärven Klaukkalassa. Siellä on järjestetty vuosien ajan rippikouluja ja muita leirejä sekä kurssitoimintaa. Peruskorjauksen sijaan alueen muita kehitysmahdollisuuksia selvitetään, jonka jälkeen voidaan päättää kurssikeskuksen toiminnan jatkosta.

Jatkossa selvitetään mahdollisia yhteistyökumppaneita ja alueen kehittämistä kaavallisesti. Päätöksen perusteena nähtiin, että peruskorjaukseen vaadittavia resursseja voidaan jatkossa paremmin kohdentaa Vantaan seurakuntien muihin kiinteistöihin, jotka kaipaavat kipeämmin korjausta ja parannusta. Jatkosselvitykset pyritään saamaan valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu