Puheenaihe

Suomi-musasta saatiin sopu Youtuben ja Teoston välille

Teoston asiakkaana oleville musiikintekijöille ja -kustantajille maksetaan korvaus, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan YouTubessa Suomessa.

Sauvo Jylhä / arkisto

Teosto ja Youtube ovat uusineet sopimuksensa musiikin käytöstä Suomen Youtube-palvelussa.

Sopimus varmistaa, että Teoston asiakkaana oleville musiikintekijöille ja -kustantajille maksetaan korvaus, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan Youtubessa Suomessa.

– Olemme tyytyväisiä, että pääsimme sopimukseen musiikinkäytöstä Youtubessa. Tavoitteemme on, että musiikintekijät ja -kustantajat saavat korvauksen, kun heidän musiikkiaan käytetään. Haluamme, että musiikkia on mahdollisimman paljon kuluttajien saatavilla ja että musiikin ystävät voivat nauttia musiikkisisällöistä mahdollisimman helposti, Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä kommentoi.

Musiikintekijät ja -kustantajat voivat käyttää jatkossakin Youtubea oman musiikkinsa jakelukanavana. Samoin myös Youtuben käyttäjät voivat edelleen nauttia haluamistaan musiikkia sisältävistä videoista.

– Sopimuksen uusiminen Teoston kanssa on tärkeä askel tavoitteessamme varmistaa arvonluonti musiikin tekijöille sekä paras mahdollinen kokemus suomalaisille kuluttajille, sanoo Youtuben Sami Valkonen, Director of International Music Publishing Partnership.

Musiikintekijöille ja -kustantajille kertyy tuloa, kun Youtuben kumppaniohjelmaan kuuluvissa videoissa esitetään mainoksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Youtube vaiensi Finlandian – syynä riita tekijänoikeuksista30.11.2017 10.34
Vankilat, tv-ohjelmat ja Tavastian kiertänyt soitonopettaja huolestui Youtube-ajan ilmiöstä – "Kaikki pitäisi saada nyt ja heti"7.3.2017 06.55
Saara Aallolla huikea Youtube-suosio – ennakkosuosikki Terry jää kauas taakse28.11.2016 21.19

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu