Puheenaihe

Mielipide: Martinlaaksossa eletään rakennuskiiman kynsissä – "Täytyykö eläkeläisarmeijan mennä istumaan räjäytystyömaalle, että saamme huomiota asialle?"

Martinlaaksossa puretaan vanhaa ja rakennetaan uutta.

Armi Suojanen

Rakentaja ja rakennuttaja eivät ole ottaneet mitään kantaa jo tehtyihin valituksiin ja sitä emme voi sallia, kirjoittaja sanoo.

Yltiöpäinen rakentaminen on saanut vallan ainakin täällä Martinlaaksossa, Raiviosuonmäellä.

Koko syksyn on NCC puuhastellut täällä SATO:n toimeksiannosta. Ensin purkivat kaksi vuokrataloa ja siitä aiheutui kakkavesitulvia kävelyteille. Joskus jopa koskena tulivat likavedet alas rakennustyömaalta, kun seinien purun yhteydessä olivat mittavat vesisuihkut ”apuna”.

Kukaan ei silloin tainnut edes ajatella asbestijäämiä, tai muitakaan myrkkyjä, jotka pääsisivät virtaamaan veden mukana ihmisten ja eläinten jalkoihin.

Sitten alkoivat räjäytystyöt. Alussa oli aika pieniä paukkuja, mutta tämän kuun alussa paikalle tuotiin kaksi järeää puskutraktoria. Nyt on kärsitty päivittäin suurista räjäytyksistä peruskallion päällä olevissa taloissa.

Lattiat tärisevät ja astiat helisevät kaapeissa, eläimet ovat hädissään. Välillä tuntui, ainakin täällä C-rapussa ensimmäisessä kerroksessa jossa itse asun, ikäänkuin keittiön lattiakin olisi hypähtänyt ylöspäin.

Torstaiaamun räjähdyksessä 25. tammikuuta talossamme yhden ylhäällä sijaitsevan asunnon olohuoneessa halkesi seinä ja toisessa asunnossa kylpyhuoneeseen tuli kattoon halkeamat. Muista asuntoihin tulleista halkeamista tiedämme myöhemmin, kunhan ihmiset ovat tarkastaneet asuntonsa.

Samoin parvekkeitten puolella on talossamme C- ja B-rappujen välissä olevassa kaksoisseinässä halkeama alhaalta ylös asti. Taivas yksin tietää, mitä isot räjäytykset ovat tehneet talojemme perustuksille, ja kuka korvaa, jos jotain tulee myöhemmin esille?

NCC kävi alussa ”tarkastamassa” A- ja B-rappujen asunnot, kuulemma. Rapuissa ja talossa on kuitenkin vielä uutta tutkittavaa halkeamien takia. Perjantaina kiertäessämme omaa taloamme tuli hiushalkeamiakin esille eri puolilla seiniä.

Rakentaja ja rakennuttaja eivät ole ottaneet mitään kantaa jo tehtyihin valituksiin ja sitä emme voi sallia. On epäoikeudenmukaista, että työllä ja vaivalla saatua omaisuuttamme ollaan tuhoamassa ja jättämässä korjauskustannusten maksaminenkin mahdollisesti meille.

Vaikka kuinka pitää rakentaa uusia asuntoja, tulisi kuitenkin huomioida se asia, että jo olemassa olevia rakennuksia ei saa vaurioittaa.

Nyt meidän kaikkien, lähistöllä olevien talojen asukkaitten pitää vetää yhtä köyttä niin, että saamme oikeutta asiallemme. Jokainen tarkastakoon asuntonsa, oli vuokra-asunto taikka oma, uusien halkeamien vuoksi ja ottakoon valokuvat vaurioista.

Vai täytyykö meidän, eläkeläisarmeijan, mennä istumaan räjäytystyömaalle, että saamme huomiota tälle asialle?

Leena Lauren, Raiviosuonmäki 4:n huolestunut asukas, Martinlaakso

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Martinlaaksossa puretaan kerrostaloja – tilalle uusia taloja, joihin tulee enemmän asuntoja26.8.2017 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu