Puheenaihe

Meidän Perhe: Jani Toivola elää nyt kahden miehen uusperheessä – "Se oli iso muutos tyttäreni yksinhuoltajuuden jälkeen"

Jani Toivola kertoo lehdelle, että hänen masennuksesta johtuva pahoinvointinsa heijastui myös hänen tyttäreensä, jonka yksinhuoltaja Toivola on. Nykyisin Toivola on palannut töihin ja elää uusperheen arkea.

Jasmin Kareinen

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) kertoo Meidän Perhe -lehdelle elävänsä nykyään uusperheessä toisen miehen kanssa. Perheeseen kuuluu myös Toivolan 4-vuotias Aili-tytär.

Viime kesänä töihin sairauslomaltaan palannut Toivola kertoo, että oltuaan ensimmäiset vuodet tyttärensä yksinhuoltaja, oli uuden kumppanin mukaan tulo iso muutos. Pari muutti kesällä yhteen.

Toivola sairastui vuosi sitten syksyllä keskivaikeaan masennukseen ja työuupumukseen, josta hän jäi 7 kuukaudeksi sairauslomalle.

Toivola kertoo Meidän Perheen helmikuun numeron avoimessa haastattelussa miettineensä vuonna 2016 pitkään, milloin on tarpeeksi sairas hakemaan apua. Toivola kertoo, että tuona syksynä arki 3-vuotiaan tyttären kanssa oli täynnä paitsi kieltoja ja käskyjä, myös riitelyä ja huutamista.

– Kun Aili heittäytyi maahan päiväkodin edessä huusin, että tiedätkö kuinka rankkaa minulla on, Toivola kertoo lehdelle, ja myöntää, että kolmivuotiaan lapsen normaali käytös tuntui Toivolasta kohtuuttomalta.

Toivola kertoo myös miettineensä, tuleeko vastaan hetki, jolloin hän ylittää lapsen kanssa rajan, josta ei voi palata.

Toivola kertoo tavanneensa uuden kumppanin samoihin aikoihin masennusdiagnoosin saamisen kanssa. Uusi puoliso alkoi nopeasti osallistua myös Toivolan arkeen ja lapsen hoitoon. Toivolan sairaus lähensi heitä.

 – Ei ole mallia, miten toimii kahden miehen uusperhe, me luomme sen itse, kertoo Toivola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jani Toivola Hyvän mielen lähettilääksi22.11.2017 20.36
Vihreiden Jani Toivola sairauslomalle – HS: Poissa eduskunnasta koko kevään8.2.2017 16.26
Jani Toivola sai tytön – ”Läsnä hämmennys ja hurmio”9.12.2013 15.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu