Puheenaihe

STT: Suomen presidenttiparin vauvauutiset huomioitiin kansainvälisesti – uutisoitiin Kiinassakin

Presidentti Sauli Niinistön ja Jenni Haukion poikalapsi syntyi normaalilla osastolla.

Päivi Tuovinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion saama vauva huomioitiin myös kansainvälisessä mediassa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä STT, jonka uutisen muun muassa Yle julkaisi sivuillaan.

Muun muassa New York Times, Washington Post ja ABC News julkaisivat sivuillaan uutistoimisto AP:n uutisen lapsen syntymästä.

Uutisessa kerrotaan presidenttiparin lapsen syntymästä ja arvellaan Niinistöllä olleen kiireinen viikko. Niinistö äänestettiin viime viikon sunnuntaina toiselle presidenttikaudelleen, hän astui virkaan torstaina ja Jenni Haukio synnytti poikavauvan perjantai-iltana.

Uutisissa kerrotaan myös presidenttiparin vauvauutisen saaneen tuhansia tykkäyksiä Facebookissa.

Myös Bloomberg uutisoi presidenttiparin lapsesta, mainiten Haukion ja Niinistön menneen naimisiin vuonna 2009. Lisäksi Bloomberg mainitsee Niinistön edellisen vaimon kuolleen auto-onnettomuudessa vuonna 1995.

Lapsen syntymä huomioitiin Kiinassa asti. Kiinalainen uutistoimisto Xinhua muun muassa kertoi presidentinkanslian verkkosivujen kaatuneen muutama minuutti sen jälkeen, kun uutinen vauvasta oli julkaistu.

Virolainen Postimees-lehti onnitteli presidentti Niinistöä ja rouva Haukiota jo uutisen otsikossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Poika tuli! – presidenttiparin vauva on syntynyt 2.2.2018 21.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu