Minne mennä

Mestari soittaa mestareita Myyrmäessä

Pianisti Risto Lauriala on esiintynyt ahkerasti ulkomailla, mutta Suomessa hän on nykyisin kuultu harvemmin. Nyt mestaria pääsee kuulemaan Vantaalla, kun hän konsertoi Myyrmäen kirkossa sunnuntaina.

-

Pianisti Risto Lauriala on esiintynyt ahkerasti ulkomailla, mutta Suomessa häntä on nykyisin kuultu harvemmin. Nyt arvostetun taitajan kuulemiseen saa harvinaisen tilaisuuden Vantaalla, kun hän konsertoi Myyrmäen kirkossa sunnuntaina 11. helmikuuta.

Myyrmäessä Lauriala soittaa kolmen suuren säveltäjämestarin, J.S. Bachin, Chopinin ja Beethovenin, teoksia. Konsertin päätösnumeroksi hän tarjoilee yleisölle Chopinin cis-molli -Scherzon.

Kamarimuusikkona, orkesterisolistina sekä lied-pianistina Euroopan maissa, Venäjällä, Japanissa ja USA:ssa ahkeroinut pianisti on vuosien varrella tullut tunnetuksi etenkin esittämistään Beethovenin pianokonsertoista, Bachin Partitoista sekä Schubertin pianosonaateista.

Esiintyvän taiteilijan työn lisäksi hän on toiminut Sibelius-Akatemiassa säestyksen lehtorina vuodesta 1978 sekä vuosina 1981-82 piano- ja kamarimusiikin lehtorina.

Lauriala voitti 1970-luvun alkupuolella ykköspalkinnon sekä Maj Lind -pianokilpailusta että Wienissä pidetystä Stepanov-kilpailusta. Hänelle on myönnetty kaksi kertaa valtion 5-vuotinen taiteilija-apuraha. Suomessa nykyisin harvemmin konsertoivalta pianistilta on julkaistu myös useita levytyksiä.

J.S. Bach ja muita mestareita, pianisti Risto Laurialan konsertti Myyrmäen kirkossa su 11.2. kello 18.15. Vapaa pääsy, ohjelma 15 e.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu