Puheenaihe

Poliisilla huumeita ja luvaton pistooli – kolaroi autollaan kaiteeseen valtatiellä

Arkisto/Sanna Jompero

Espoon käräjäoikeudessa alkoi tällä viikolla oikeudenkäynti, jossa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vanhempaa konstaapelia syytetään huumausaineen vaikutuksen alaisena työskentelystä, ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Rikokset ovat tapahtuneet syytteen mukaan viime kevään ja kesän aikana. Toukokuussa poliisien aamukokouksessa kollega havaitsi vanhemman konstaapelin näyttävän väsyneeltä ja nuokkuvan.

Kävi ilmi, että tämä oli fenantsepaamin ja oksatsepaamin vaikutuksen alaisena. Kyse on rauhoittavista lääkeaineista.

Poliisinaisella ei ollut reseptiä lääkeaineisiin. Hänen hallustaan löytyi myöhemmin viime kesänä fenatsipaamia pakkauksissa, joissa oli venäjänkieliset tekstit.

Syytetty on myöntänyt syytteet fenantsepaamin osalta. Hän kertoi ottaneensa sitä edellisenä iltana nukahtamistarkoituksessa. Oksatsepaamia hän piti vain toisen lääkeaineen aineenvaihduntatuotteena.

Puolustus kertoi naisen pitkään jatkuneesta sairaudesta, jonka vuoksi häneltä on amputoitu jalka viime syksynä.

Toinen syyte huumausainerikoksesta sekä syytteet rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tulivat ilmi Vihdissä tapahtuneen kolarin seurauksena.

24. päivä heinäkuuta 2017 naispoliisi suistui Porintiellä Nummelassa kaidetta päin. Syytetty oli liikkeellä vapaa-ajallaan henkilöautolla. Silminnäkijän mukaan auto oli ennen törmäystä seilannut eri kaistoilla.

Todistajan mukaan nainen oli ollut sekavassa tilassa kolarin jälkeen. Naisen verestä löytyi rauhoittavia lääkeaineita.

Syyte ampuma-aserikoksesta liittyy niin ikään tapahtumiin Vihdissä. Naiselta löytyi luvaton Walther-pistooli ja 43 siihen sopivaa patruunaa.

Oikeudenkäynnistä ensimmäisenä kertoneen Helsingin Sanomien mukaan kyse oli puolustuksen mukaan naisen haltuun päätyneestä ”sukuaseesta”, joka olisi pitänyt deaktivoida, mutta sitä ei ollut ehditty tehdä.

Syytteessä oleva konstaapeli on ollut sivussa virantoimituksesta rikosepäilyjen paljastumisen jälkeen. Syyttäjä vaatii häntä viralta pantavaksi.

Tuomio annetaan kansliaratkaisuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu