Puheenaihe

Näin pelti rytisi tänään ruuhka-Suomessa: yli 50 kolaria ja peräänajoa

Kehno sää kiusaa autoilijoita. Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Tänään on pääkaupunkiseudun autoliikenteessä vietetty niin sanottua rypistyvän pellin teemapäivää. Kolmen suurimman kaupungin väylillä ja kaduilla sattui aamuseitsemän ja iltaseitsemän välillä kaikkiaan 54 poliisin tietoon tullutta kolaria ja peräänajoa.

Pahin tilanne oli Helsingissä ja Vantaalla, missä molemmissa sattui yli 20 kolaria. Espoo sen sijaan välttyi pahoilta rysäyksiltä, sillä siellä kolareita oli vain kymmenkunta.

– Hankalia, henkilövahinkoihin johtaneita kolareita ei enää illansuussa sattunut. Tyypillisimmin kolarit ovat olleet henkilöautojen peräänajoja tai kylkikosketuksia, kun autot ovat lähteneet luistamaan sivuittain, kertoo Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja Patrik Karlsson.

Karlssonin mukaan tilanne oli pahin puoliltapäivin, jolloin sattui etenkin kehäteillä peräänajoja. Useamman auton ketjukolareita koettiin muun muassa Kehä III:lla Jokiniemen kohdalla, jossa peräkkäin paukahti kaikkiaan viisi henkilöautoa ja kaksi pakettiautoa.

Päivän mittaan lisäksi tiellä 51 sattui henkilöauton ja täysperävaunuyhdistelmän nokkakolari kello 12.30 aikaan. Tuossa turmassa loukkaantui kaksi ihmistä, joista toinen vakavasti.

Espoossa sensijaan onnettomuudet olivat lievempiä, lähinnä ulosajoja ja pienempiä peräänajoja.

– Illansuussa tilanne rauhoittui, eikä iltakuuden jälkeen meidän tiedossamme ole kuin yksi kolari koko pääkaupunkiseudulla, Karlsson laskeskeli tänään kello 19.30 aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu