Makumaailma

Sinistä perunamuusia, mustia burgereita ja nokkoslonkeroa – Heureka päivitti ravintolansa "tähän päivään"

RAVINTOLA Tiedekeskus Heurekan uudistettu ravintola haluaa tarjota ihmeitä pikkuväelle.

Heurekan innoittaja Mika Mäkelä ja Tiederavintolan ravintolapäällikkö Anne-Maria Parkkinen istahtivat erityisesti perheen pienimmille suunnatuille hengailuportaille. Näillä portailla on lupa ruokailla.

Marika Lumme

Heurekan uusi Tiederavintola avasi ovet viime viikolla. Uusi ravintola toimii Cafe Einsteinin entisissä tiloissa. Ravintolan kohderyhmänä ovat ennen kaikkea lapsiperheet.

– Ravintola oli jo aika päivittää tähän päivään ja kuluttajien toiveita vastaavaksi, kertoo ravintolaa pyörittävän Kanresta Oy:n ravintolapäällikkö Anne-Maria Parkkinen.

Ravintolan etualalta löytyy edelleen kahvilapuoli. Heurekalle on kehitelty oma kahvi.

– Kahvi on aikuisille tärkeää ja me haluamme satsata siihen. Kahvien trendi on tällä hetkellä tummapaahtoisemmissa kahveissa, lisäksi Heurekan kahvissa maistuu hedelmäinen vivahde ja mehukkuus, Parkkinen kertoo.

Lapsille Tiederavintola kuulostaa ihannepaikalta.

– Meillä ruualla saa leikkiä. Ruoka saa oivalluttaa ja innostaa, Parkkinen korostaa.

Parkkinen viittaa viime viikonlopun brunssiin, jossa pikkuväki sai tuunata omat vohveliannokset. Tulossa on myös donitsien dippailua. Viikonlopun brunsseilla on myös oivallus-osuus, joka voi olla esimerkiksi kisa, jossa puhalletaan kaakaosta palloja. Tiedekeskuksen innoittajat piipahtavat tarjoilemassa lapsille juomaa, joka maallikon silmään näyttää höyryävän.

– Kyseessä ovat jääkiteet, jotka reagoivat veteen, kertoo innoittaja Mika Mäkelä.

Parkkisen mukaan pienillä asioilla halutaan tarjota elämyksiä, joissa pysähdytään hetkeksi ihmettelemään.

– Sitä on tiede, ja tiedettä on kaikkialla. Sininen perunamuusi tai violetit porkkanat ovat tiedettä, hän kertoo.

Lapsia on huomioitu myös kalusteissa. Hengailuportaissa saa syödä käsin ja sohvaryhmistä on jätetty kangaspäällinen kauppaan. Kahteen elämyspöytään voi kokoontua esimerkiksi synttäriseurue.

Tiederavintola on tällä hetkellä avoinna Heurekan aukioloaikojen mukaan. Parkkisen toiveena on saada ravintolasta paikka, joka palvelee myös ilta-aikana. Tämä vaatii remonttia muun muassa vessoihin ja uutta sisäänkäyntiä.

Tiederavintola

Tiedekeskus Heurekan yhteydessä oleva kahvila uudistettiin Tiederavintolaksi.

Ravintola on avoinna Heurekan aukioloaikoina. Ravintolassa on kaikkiaan noin 160 asiakaspaikkaa.

Ravintolassa on tarjolla kahvilatuotteita, lounaspöytä sekä a la carte -lista.

Tiederavintola haluaa tarjota kävijöille elämyksiä. Listalta löytyy muun muassa hiilellä värjätty musta burger. Jälkiruokalistalta löytyy jäätelöannoksia, joissa on esimerkiksi sirkkamysliä tai sinihomejuustoa. Aikuisille on tarjolla esimerkiksi nokkoslonkeroa ja digiolutta.

Lauantaisin ja sunnuntaisin 11.30-16 ravintolassa on tarjolla brunssi. Brunssilla on käynyt jopa 400 ihmistä.

Tulossa on vielä muun muassa selfiepöytä.

Ravintolan uudistuksen tekivät yhteistyössä ravintolaa pitävä Kanresta Oy, Kiinteistö Oy Tiedepuisto ja Tiedekeskussäätiö.

Uudistus maksoi noin puolimiljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Heureka avaa helmikuussa täysin uudistetun ravintolan: Luvassa koeputkijuomia ja tiedepöytiä26.12.2017 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu