Puheenaihe

Etelän rinteet tarjoavat mainiot olosuhteet laskettelun harjoitteluun – Katso, mitä lysti maksaa

Lähirinteet tarjoavat loivia laskuja, helppoja hissejä ja riemukasta rinnepuuhaa.

Lähirinteet eivät ole suuren suuria, mutta tarjoavat sopivasti haastetta aloitteleville laskijoille.

Pääkaupunkiseudulla ja lähialueella on toistakymmentä laskettelukeskusta, jotka tarjoavat hienot olosuhteet laskettelun harjoitteluun.

Omia varusteita ei välttämättä tarvitse. Lähes kaikissa keskuksissa on vuokraamot. Myös opetusta on tarjolla, etenkin hiihtolomaviikolla.

Hissilippujen hintoihin vaikuttaa rinteiden ja hissien määrä sekä keskuksen muu palvelutarjonta.

Laskettelupäivää suunnitellessa kannattaakin miettiä ennemmin oman seurueen ikähaarukkaa ja tarpeita, kuin tuijottaa yksittäisen hissilipun hintaa.

Oheisessa taulukossa olevien koko päivän ja kahden tunnin hissilippujen lisäksi tarjolla on perhelippuja, tuntilippuja, iltalippuja ja useamman päivän lippuja. Aktiiviharrastajat hankkivat sarja- tai kausikortteja.

Lasten laskemisen hinnoittelussa on eroja. Hisslipun alaikäraja on kuusi tai seitsemän vuotta ja yläikäraja 11 tai 12 vuotta. Mielakassa 16-vuotiaatkin laskettelevat lastenlipulla. Kaikkialla alle 6- tai 7-vuotiaat kypäräpäät laskevat hissilipun omaavan aikuisen kanssa ilmaiseksi.

Toisaalta moni keskus päästää lapset tutustumaan lajiin lyhyillä matto- tai naruhisseillä ilman hissilippua.

Serenassa lapset ja aikuiset voivat aloittaa ilmaisen mattohissin varassa.

Talmassa, Sveitsissä, Messilässä, Sappeella ja Vihti Skissä on omat lastenalueet, joissa on helpot hissit ja muuta riemukasta rinnepuuhaa. Alueille pääsee joko hissilipulla tai erillisellä 5–13 euron pääsymaksulla.

Edelleen keskusten välillä on eroa siinä, minkä ikäisiltä lapsilta vaaditaan aluelippu. Messilässä ja Mielakassa lipun tarvitsevat yli 6-vuotiaat, Sappeella ja Talmassa yli 4-vuotiaat ja Vihti Skissä yli 6-vuotiaat lapset.

Vihti Ski Centerin osalta korjattu asiavirhe 16.2. klo 13.19: Lipun tarvitsevat yli 6-vuotiaat lapset.

Näin säästät

Ostamalla liput etukäteen verkosta, voit säästää 1-2 euroa. Serena Skin hissilippuihin saa neljän euron alennuksen etukäteen ostettuna.

Hiihtolomaviikolla 6–13-vuotiaat laskevat puoleen hintaan Espoon Swinghillissä kello 10–17. Keskus tarjoaa myös ilmaisen bussikyydin Helsingin keskustasta Nuuksioon.

Lainaa varusteet kaverilta.

Hiihtolomaviikolla laskettelukeskusten ravintoloista ja kahviloista saa ruoka-annoksia. Edullisempi vaihtoehto on ottaa omat eväät mukaan. Joissakin keskuksissa laskettelijoiden käytössä ovat ulkogrillit tai nuotiot.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu