Urheilu

Mäkäräinen harmitteli ammuntaansa: "Aika silleen mystinen"

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen ei voittanut mitalia Pyeongchangissa 15 kilometrin normaalimatkalla. Eikä hän ollut edes lähellä. Sijoitus oli 13:s, kun Kaisalle tuli kolme ohilaukausta. 

– En mä oikein tiedä, mikä siinä meni pieleen. Aika silleen mystinen. Ekalla makuulla oli tippunut alas se ohilaukaus. Eka pysty oli ihan ok.  Ei mikään superrento, Sieltäkin vain yksi ohi, Mäkäräinen sanoi.

– Toinen makuu oli vähän samanlainen mysteeri. Siitä kun vielä ekan ampuu ohi. Viirit näytti silleen ihan samalla tavalla kuin ekassa ammunnassa.  Viimeinen ammunta oli ihan hyvä, Mäkäräinen jatkoi ammunnastaan.

Mäkäräinen oli mielestään hyvässä vireessä.

– Ihan ok olotila oli. Helpompi paljonkin kuin sprintti tai pursuitti. Itsestä tuntui, että oli tunkua pystypaikalla tuolla loppupäässä. Kohdistuksessa oli vaikeampi ampua pystyä kuin kisassa. Kyllä tuuli jonkin verran painoi vasemmalta. Piti olla tarkkana.

Perustasoonsa nähden Mäkäräinen piti suoritustaan ok:na.

– Kyllähän tää oli ihan ehyt suoritus. 85 prosenttia ammunnassa ollut keskiarvo tänä vuonna. Kyllähän se oli tiedossa ennen kisaa, että pitää pystyä ylittämään oma keskiarvo, jos haluaa korkeimmille sijoituksille. Ei pystynyt tänään.

Tyytyväinen hän ei silti ollut.

– No joo, askel eteenpäin ehkä.

Mäkäräisellä on edessään Pyeogchangissa vielä kaksi viestikisaa sekä yhteislähtö.

– Aina on mahdollisuus silloin, kun ollaan starttiviivalla. Ampumahiihto on sen verran yllätyksellinen laji, Mäkäräinen totesi.

– Se nähdään. Katotaan, Kaisa vastasi kysyttäessä pelastaako yhteislähtö jälleen hänen mitalitavoitteensa. 

Mäkäräinen ei ole voittanut urallaan yhtään olympiamitalia. 

Teksti: Otto Palojärvi, Pyeongchang

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu