Puheenaihe

Veromiehenkylässä on säilynyt vuosikymmenten takaista tunnelmaa

Veromiehentie 1950-luvulla.

Vantaan kaupunginmuseo/Lauri Leppänen

Vantaan kaupunginmuseolla on meneillään uusi näyttely #ThrowbackVantaa – Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt. Näyttelyssä tehdään hyppy menneisyyden vantaalaisiin maisemiin kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen (1923–2015) valokuvien avulla.

Museon kokoelmissa on noin 1500 Leppäsen lahjoittamaa kuvaa, joista vain murto-osa on esillä. Näyttelyssä Leppäsen kuvat ovat saaneet pareikseen museon valokuvaajan Antti Yrjösen otoksen samalta sijainnilta viime kesältä.

Vantaan Sanomissa esitellään yksi Vantaan kaupunginmuseon näyttelyn kuvapareista aina viikonvaihteessa. Viimeksi esiteltiin kuvapari Korsosta.

Jaa omat Vantaa-muistosi Instagramissa hashtagilla ThrowbackVantaa. Jaettuihin kuviin voit tutustua osoitteessa www.throwbackvantaa.fi.

 

Veromiehentiellä astelee kuvaajan Lauri Leppäsen tytär Päivi vuonna 1956. Antti Yrjösen tuore kuva oikealla paljastaa, että vuosikymmenten takainen tunnelma ei ole alueelta kokonaan kadonnut.
(Saat haluamasi kuvan kuvaparista kokonaan esiin vetämällä keskiympyrän nuolesta vasemmalle tai oikealle.)

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hyppy menneisyyden Vantaalle – VS julkaisee viikoittain ennen ja nyt -kuvaparin kaupunginmuseon näyttelystä11.2.2018 11.00
Valokuvat paljastavat kaupungin muutoksen – Uutuusnäyttelyyn kaivataan kuvia myös vantaalaisilta31.1.2018 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu