Minne mennä

Korsolaiset kutsutaan tekemään vaakunoita – Ankkapuistoon tulee mosaiikkiteos

YHTEISÖTAIDE Kymmenistä vaakunoista kootaan taideteos.

Inkun Ideapajan taide- ja kädentaitojenohjaaja Milja Kolmonen ja toiminnanjohtaja Taina Huoman kertovat, että yhteisötaideteoksen pintaan tulee mosaiikkia.

Armi Suojanen

Korsolaisten vihreään keitaaseen Ankkapuistoon on peruskorjauksen yhteydessä suunniteltu kaikkea kivaa lähiseudun asukkaille, mutta taidetta sinne ei ole tulossa.

Tai ei ollut ennen kuin Inkun Ideapajan naiset, toiminnanjohtaja Taina Huoman sekä taide- ja kädentaidonohjaaja Milja Kolmonen, käärivät hihansa. Kolmosen ideasta he ehdottivat Vantaan kaupungille yhteisötaideteoksen tekemistä puistoon.

Taustatukea he saivat kaupungin entiseltä suunnitteluinsinööriltä Marja-Leena Palviaiselta, joka on suunnitellut Ankkapuiston ensimmäiset sillat.

Taide-ehdotukseen suhtauduttiin kaupungilla myönteisesti ja nyt puistoon on suunnitteilla iso yhteisöllinen mosaiikkitaideteos. Se toteutetaan Inkun Ideapajan työpajoissa Ruusupaviljongissa Korsossa.

Teos koostuu mosaiikkivaakunoista, joissa korsolaiset kuvaavat itselleen tärkeitä arvoja, kuten vaikkapa luontoa. Arvot voivat näkyä myös väreissä ja symboleissa.

Huoman ja Kolmonen toivovat, että teosta lähtevät työpajoissa tekemään eri ikäiset ja taustoiltaan monenkirjavat perheet, kaveriporukat, naapurustot, yhdistykset, kerhot ja koulut ynnä muut.

Huoman yllyttää myös yrityksiä mukaan.

– Kyllähän arvot ja niiden muuttuminen liittyvät myös yrityksiin.

Huoman vinkkaa, että mosaiikin ideoinnin ja tekemisen voisi sisällyttää vaikka työhyvinvointipäivään.

Kolmonen lisää, että olisi hienoa saada vaakuna vaikkapa nuorilta mielenterveyskuntoutujilta ja maahanmuuttajilta.

– Me voimme mennä myös heidän kokoontumispaikkoihinsa pitämään työpajoja.

Huoman kertoo, että "inkkulaiset" saattavat pyrähtää lisäksi pubiin Korsossa ja pyytää kantaporukkaa ideoimaan oman vaakunan.

Kolmonen ja Huoman korostavat, että tarkoitus ei ole tehdä vaakunoita, joissa noudatetaan täsmällisesti vaakunoiden periaatteita.

Valmis teos tulee koostumaan kolmesta noin 160 senttimetrin korkuisesta betonipilarista, joihin työpajoissa tehdyt mosaiikit kiinnitetään. Pylväiden jokaisen seinän leveys on 40 senttimetriä.

–  Jos vaakunat ovat leveydeltään 40 senttiä, niitä mahtuu pylväisiin lähes 50, Huoman laskee.

Teoksen on ideoinut Kolmonen.

Työpajoille ja materiaaleille etsitään nyt sponsoreita. Jos niitä ei kerry riittävästi, osallistujat maksavat itse joitakin kymppejä maksavan vaakunan. Mutta sillä saakin sitten oman taideteoksensa osaksi yhteistä teosta ja kaikkien iloksi vuonna 2019.

Yhteisöllisyyden, yhdessä tekemisen ja viihtyisyyden lisäämisen ohella Huoman ja Kolmonen toivovat, että Korson mainekin kohenisi teoksen valmistuttua.

Yhteisötaideteoksen startti

Pelastetaan Korson maine -illanvietto ja yhteisötaideteoksen infotilaisuus to 1.3. klo 18 alkaen Korson Ruusupaviljongissa (Kisatie 21).

Heraldikko Reijo Helläkoski ja heraldinen taiteilija Heinz Stürmer kertovat vaakunoista.

Inkun Ideapajan taide- ja kädentaidonohjaaja Milja Kolmonen esittelee yhteisötaideteoksen.

Keskustellaan Korson maineesta ja illan päätteeksi tanssitaan Tangoyhtye Utopian tahdissa.

Vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu