Paikallisurheilu

Vantaa Hiihto haastaa kuntoilijan jo alkuvaiheessa – pertsan taitaja joutui opettelemaan vapaan tyylin

URHEILU Vantaa Hiihto käynnistää tämän vuoden Kestävyyskierroksen. Tony Repo on yksi osallistujista.

Tony Repo harjoittelee vapaata hiihtotyyliä. Suksi luistaa Ilolan laduilla vinhaa vauhtia.

Tero Vähämäki

Maaliskuun kolmantena päivänä hiihdettävä Vantaan Hiihto kerää jälleen tukun kovakuntoisia hiihtäjälupauksia sekä omaksi ilokseen liikkujia.

Suosittu tapahtuma toimii tänä vuonna myös Vantaan kestävyyskierroksen avauksena. Hiihto nähdään ensi kertaa eri kestävyysurheilun lajeja sisältävässä viisiosaisessa kilpailusarjassa. Kierroksen ainoana talvilajina se aiheuttaa täysin uuden haasteen kilpailijoille.

Kilpasarjaan ensimmäistä kertaa osallistuva Tony Repo, 43, kohtasi haasteita jo ennen avauskilpailua.

– Olen hiihtänyt paljon, mutta ainoastaan perinteisellä tyylillä, Rekolassa asuva Repo kertoo.

Vantaa Hiihto sivakoidaan vapaalla hiihtotavalla.

– Huonon lumitilanteen vuoksi pääsin harjoittelemaan sitä ensimmäistä kertaa vasta tammikuussa SM-hiihtojen jälkeen. Kilometrejä on kertynyt yhteensä vain noin 250, IT-alalla työskentelevä Repo selvittää.

– Olen kuitenkin päässyt harjoittelemaan hyvin. Täytyy antaa kiitosta, että Vantaan ladut ovat olleet loistavassa kunnossa.

Vantaalainen kompensoi mahdollisia tyylivirheitä kovalla kuntopohjalla. Kestävyysurheilusta aikuisiällä innostunut Repo kertoo pyöräilevänsä lumettomina kuukausina joka päivä töihin. Matkaa on 30 kilometriä suuntaansa.

– Siinä kertyy nopeasti liikuntatunteja. Normaalivuosina liikun yli 200 tuntia vuodessa, parhaimpana ylittyi 350 tuntia, Repo sanoo.

Kestävyyskierroksen voittajan tulee osallistua vähintään neljään lajiin. Repo on kuitenkin päättänyt suorittaa kaikki viisi.

Miehen kestävyyttä testataan siis hiihdon lisäksi estejuoksussa, triathlonilla, pyöräilyssä ja maratonilla.

– Ei minua jännitä lajeista mikään, treenaan jokaiseen erikseen, jo aiemmin maratonin juossut Repo toteaa.

Vantaa Hiihto

Kilpaillaan Hakunilassa lauantaina 3.3. alkaen kello 10.

Tapahtumassa kilpaillaan seitsemässä eri sarjassa. Naiset ja miehet hiihtävät 30 kilometriä ja alle 15-vuotiaat 20 kilometriä. Naisissa on myös 40-vuotiaiden sarja, miehissä yli 40-, yli 50- ja yli 60-vuotiaiden sarjat. Hiihtotapa on kaikissa sarjoissa vapaa.

Vantaa Hiihdon aikaan liikutaan myös laturetkellä, johon osallistuvat hiihtävät 5–20 kilometrin matkan oman valinnan mukaan.

Osallistumismaksu on kuun loppuun saakka laturetkelle 15 euroa ja kilpasarjaan 35 euroa. Maaliskuussa maksu on 20 euroa laturetkelle ja 40 euroa kilpasarjaan.

Jokaiselle osallistujalle jaetaan mitali. Myös huolto ja ajanotto kuuluvat hintaan. Kilpasarjassa jaetaan palkinnot parhaille hiihtäjille, retkisarjassa jaetaan arvontapalkkio.

Vantaa Hiihto on Kestävyyskierroksen ensimmäinen osakilpailu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kestävyyskierros käynnistyy maaliskuussa – mukana uusi laji12.1.2018 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu