Puheenaihe

Mielipide: Ajatteleeko kaupunki Linnaistenmetsässä vain tonttien myyntituloja? – asukkaiden teennäinen kuuntelu ei auta

Vantaan tulisi nyt noudattaa omaa strategiaansa ja vaalia lähiluontoa sekä kuunnella kuntalaisiaan, kirjoittaja muistuttaa. Kuvituskuva.

Mikko Välimaa

Linnaistenmetsä on tärkeä alue, sitä käyttävät virkistysalueena niin lähistön asukkaat kuin Hämevaaran ja Hämeenkylän asukkaatkin.

Nyt alueelle ollaan suunnittelemassa 81 pientaloa. Miksi Vantaa haluaa kaavoittaa arvokkaalle metsäalueelle tonttimaata, jonne ei ole edes kunnollisia julkisia yhteyksiä. Ainoa bussikin liikkuu vain arkipäivisin ja silloinkin harvakseltaan.

Samanaikaisesti Vantaa haluaa lisätä julkisilla liikkumista ja vähentää yksityisautoilua. Ristiriitaista. Onko järkevää kaavoittaa uusi asuinalue paikkaan, jonne ei pääse kuin autolla? Päiväkodit ja koulutkin ovat kaukana.

MAL-sopimukseen on kirjattu: ”Sekä asunto- että työpaikkarakentamista pyritään systemaattisesti ohjelmoimaan asemien ja joukkoliikenneväylien läheisyyteen.” Sitäkö tämä on? Kaukana siitä.

Linnaistenmetsän syrjäinen sijainti ja alueen palvelujen vähyys eivät puhu metsän tuhoamisen puolesta. Metsä on merkitty Uudenmaan maakuntakaavassa virkistysalueeksi, jonka lisäksi se on arvioitu maakunnallisesti arvokkaaksi luontoalueeksi.

Noin 400 alueen ihmistä on allekirjoittanut adressin metsän säästämisen puolesta ja 356 lähialueen asukasta on myös allekirjoittanut verkkovetoomuksen, jossa toivotaan metsäalueen säilyttämistä.

Vetoomuksen yhteydessä Vantaan valtuutetuille toimitettiin 182 asukkaiden kirjoittamaa viestiä metsän merkityksestä.

Ajatteleeko kaupunki nyt vain ja ainoastaan tonttien myyntituloja, piittaamatta asukkaiden äänestä? Missä on osallistava Vantaa? Teennäinen kuuntelu ei auta, mikäli vantaalaisten mielipiteitä ei kunnolla huomioida.

Kaava eteni Vantaan valtuuston käsittelyssä äänestykseen 22 tammikuuta, jolloin Vihreät, Perussuomalaiset ja eräät muut valtuutetut puolsivat kaavan lähettämistä uudelleen valmisteluun. Valitettavasti enemmistö Vantaan valtuutetuista oli sitä mieltä, että metsä voidaan jyrätä.

Onko lopputulos vantaalaisten osallistamista, kuulemista, huomioon ottamista? Vantaan tulisi nyt noudattaa omaa strategiaansa ja vaalia lähiluontoa sekä kuunnella kuntalaisiaan.

Tanja Vahvelainen, Perussuomalaisten Vantaan valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Linnaisten suokaivos adoptoitiin – "Rahaa meillä ei ole, mutta voimme tarjota talkootyövoimaa"3.1.2018 07.05
Linnaisiin rakennetaan uusi omakotialue22.1.2018 21.07
Linnaisiin kaavailtu asuinalue jakaa vahvasti asukkaiden kannat – "Vastustuksessa on myös nimbyilyä"25.11.2017 07.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat