Puheenaihe

Mielipide: Joku järki pysäköimiseen Tammistossa

Autopaikat ovat Tammistossa kalliita. Lisäksi autoja pysäköidään pelastusteille, jossa ne ovat tukkeena, kirjoittaja harmittelee.

Päivi Tuovinen/Arkistokuva

Tammistossa on monta pysäköimiseen liittyvää ongelmaa, kirjoittaja kertoo.

Vantaan sisäiset liikennejärjestelyt tekevät minulle mahdottomaksi julkisen liikenteen käyttämisen. Joten minulla on auto ja autopaikka.

Maksoin tähän mennessä autopaikkani vuokravastikkeesta 30 euroa kuukaudessa ja nyt se nousee 55 euroon. Kohtuutonta, sanoisin, hallipaikasta joka on katolla täysin sään armoilla ja huonosti hoidettuna (lumenluonti, hiekoitus).

Asun Tammistossa ja täällä on muutenkin pihoissa ongelmana väärin pysäköidyt autot ja autoliikenne sisäpihoilla sekä liian vähän vieraspaikkoja.

Koen, että tämä autopaikkojen vuokrannousu lisää tätä ongelmaa. Toki alueellamme on ilmaisia 24 tunnin parkkipaikkoja, mutta en näe, että asukkaana ne olisi meille tarkoitettuja vaan vierailijoille sekä ne ovat usein täynnä.

Tietenkin paikkojen vuokraus on bisnestä ja ilmeisen rahakasta, mutta onko tarkoitus aiheuttaa alueellemme lumipalloefektiä? Eniten huolestuttaa se, että pelkään liikkua sisäpihalla, kun voi jäädä auton alle tai jos tulee tarvetta pelastustielle ja siinä on edessä jonkun auto. En jaksaisi olla "ullataalasmaana" ja kytätä sekä soitella Qparkille, että tulisivat sakottamaan näitä väärinpysäköityjä autoja. Joku järki tähän touhuun.

Mimosa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu