Puheenaihe

Töhnämuna palasi tuplana! – Sekoittaako tämä uutuusmuna taas suomalaisäidit?

Alun perin äitien suositussa "Äitylit"-nimisessä Facebook-ryhmässä keksitty nimitys "töhnämuna" kelpaa nyt myös mainoslauseeksi. Herkku on taas marssitettu kansakunnan iloksi kauppoihin.

Lukijan kuva

Kaksi vuotta sitten suureksi hitiksi nousseita "töhnämunia" eli kreemitäytteisiä suklaamunia saa taas Suomesta.

Vuonna 2016 osin internetin ansiosta viraalihitiksikin nousseet "töhnikset" ovat rantautuneet jo ainakin K-ryhmän kauppoihin.

Alkuperäisiä töhniksiä on valmistanut Marabou, mutta kun kauppa kävi kuin siimaa, vastaavia tuotteita ovat tuottaneet myös muun muassa Milka ja Favorina. Nyt Maraboun alkuperäisiä töhnämunia on nähty jo muun muassa Citymarketeissa.

Vuonna 2016 Maraboun töhnämunien "korvikkeet" myytiin loppuun monessa Lidlissä, ja MTV uutisoi, kuinka suomalaisäidit sekosivat munista.

– Nämä munat ovat asiakkaillemme uusi tuote ja ne erottuvat kivasti muusta valikoimasta, mikä selittää myös hyvää menekkiä, Lidlin viestinnästä kommentointiin tuolloin MTV:lle.

Töhnämunat eli dip eggsit ovat kreemillä täytettyjä suklaamunia, joita eri brändit myyvät pienissä pahvisissa munakennoissa. Suklaamunien sisältä paljastuvaa kreemiä eli töhnää nautiskellaan pakkauksessa mukana tulevan lusikan avulla.

Töhnä voi olla esimerkiksi valkoista maitokreemiä tai sitten suklaakreemiä. Se on koostumukseltaan kiinteää, mutta kuitenkin lusikoitavaa.

Kun töhniksiä ei ole ollut saatavilla Suomessa, innokkaimmat fanit ovat tilanneet niitä ulkomailta – tai vaihtoehtoisesti tehneet niitä itse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu