Puheenaihe

Vakuutusyhtiöiden lääkäreitä suitsiva kansalaisaloite ylittää kohta 50 000 allekirjoittajan rajan

Vakuutusyhtiön ja hoitavan lääkärin lausunnot halutaan kansalaisaloitteessa asettaa samalle viivalle.

Johanna Erjonsalo

Vakuutusyhtiöiden lääkäreitä suitsiva kansalaisaloite on koonnut lähes 50 000 allekirjoitusta, jotka se tarvitsee lähteäkseen etenemään.

Aloitteella vastustetaan vakuutusyhtiöiden lääkäreiden mahdollisuutta kumota hoitavan lääkärin lausunto.

Aloitteessa ehdotetaan tapaturmalakiin muutosta, jonka mukaan vakuutus- tai eläkelaitoksen lääkärin on "merkittävä kannanottonsa noudattaen terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintölaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia."

Aloitteen perusteluissa sanotaan, että vakuutusyhtiöiden lääkärit ovat nykyisen lain koko voimassaoloajan eli vuodesta 2004 voineet tehdä päätöksiä ilman vastuuta lausunnoistaan.

Vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten omien lääkäreiden ja ulkopuolisten asiantuntijalääkäreiden lausunnot tulee aloitteen tekijöiden mielestä asettaa jatkossa muodollisesti samaan asemaan.

Edetäkseen käsittelyyn kansalaisaloitteen on kerättävä kuudessa kuukaudessa vähintään 50 000 kannatusilmoitusta. Mikäli ilmoitukset läpäisevät väestörekisterikeskuksen, aloitteen voi toimittaa edelleen eduskunnalle.

Vakuutusyhtiöiden lääkäreitä koskeva aloite on ollut nähtävillä osoitteessa www.kansalaisaloite.fi pari kuukautta.

Viime päivinä se on kerännyt tuhansia kannatusilmoituksia. Jutun kirjoitushetkellä kannatusilmoituksia puuttui vajaat sata.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomalaisten Aasian-matkojen liikenneonnettomuudet työllistävät vakuutusyhtiötä – "Turistit ajavat sandaaleissa ilman kypärää"21.1.2018 18.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu