Puheenaihe

Yleisömittaus: Etelä-Suomen Median lehdillä verkossa 1,7 miljoonaa lukijaa

MEDIA   Uusi yleisömittaus laskee netotetun kävijämäärän kuukauden ajalta.

Etelä-Suomen Median lehtien verkkolukijamäärät ovat kasvussa. Paras tavoittavuus on Helsingin Uutisilla, jota luki tammikuussa yli 800 000 suomalaista.

ESM arkisto

Etelä-Suomen Median lehdet tavoittavat verkossa 1,7 miljoonaa lukijaa kuussa.

Tiedot käyvät ilmi tiistaina julkaistuista, ensimmäisistä Fiam-luvuista. Fiam korvaa mediatalojen aiemman TNS Metrix -mittauksen virallisena yleisömittauksena.

Ensimmäiset luvut koskevat tammikuun liikennettä eli laskevat kunkin verkkopalvelun netotetun kävijämäärän kuukauden ajalta.

Kuukausitavoittavuus on sivustoilla ja sovelluksissa eri päätelaitteilla käyneiden suomalaisten internetin käyttäjien määrä. Mittauksessa huomioidaan yhden käyttäjän eri laitteiden käyttö ja luvussa on tietokoneilla, älypuhelimilla ja tableteilla tapahtuva selain- ja sovelluskäyttö.

Fiamin verkkotavoittavuusluvut kertovat ESM-lehtien kasvusta verkossa ja tukevat viime viikolla julkaistuja kansallisen mediatutkimuksen (KMT) tilastoja.

– Tavoitamme KMT:n mukaan joka viikko keskimäärin miljoona suomalaista verkossa, paperilehdillä tai molemmissa. Koska Fiamin luvut kattavat koko kuukauden, 1,7 miljoonaa kävijää on linjassa lehtien kasvun kanssa – verkossa saamme lukijoiksi myös niitä, jotka eivät välttämättä meitä joka päivä seuraa, Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Silja Tenhunen sanoo.

Etelä-Suomen Median luetuin tuote verkossa on Helsingin Uutiset. Tammikuussa Helsingin Uutiset tavoitti Fiamin mukaan 814 062 lukijaa.

Helsingin Uutiset on noussut viimeisen vuoden aikana kahdeksan luetuimman sanomalehtien verkkopalvelun joukkoon. Tammikuun kuukausiluvuissa se on muun muassa Turun Sanomien ja Talouselämän edellä.

Eniten lukijoita koko maasta tavoittavat iltapäivälehdet ja Yle.

Yle tavoitti tammikuussa verkossa 3,5 miljoonaa käyttäjää, kun mukana on Areena. Ylen uutis- ja ajankohtaissivut keräsivät 2,8 miljoonaa lukijaa.

Iltalehdellä lukijoita oli 3,2 miljoonaa, Ilta-Sanomilla 3,5 miljoonaa, mutta IS:n ja Helsingin Sanomien osalta luvut ovat vielä puutteellisia, Fiam arvioi.

Tilastot löydät täältä.

Etelä-Suomen Median lehdet ovat osa Mediatalo Keskisuomalaista. Konsernin lehdet tavoittivat tammikuussa verkossa yhteensä 2,2 miljoonaa suomalaista.

Mikä Fiam?

Lähes kaikki suomalaiset mediayhtiöt sekä markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL ovat valinneet Fiamin uudeksi interneyleisöistä käytettäväksi mittaukseksi.

Fiam-mittaus korvaa aiemman TNS Metrix -mittauksen virallisena yleisömittauksena.

Fiam-mittausta tilaavien mediayhtiöiden internetliikenne kattaa n. 98% suomalaisten medioiden liikenteestä.

Fiamin kuukausitavoittavuusluku kertoo verkkopalvelun netotetun kävijämäärän kuukauden ajalta.

Kuukausitavoittavuus on sivustoilla ja sovelluksissa eri päätelaitteilla käyneiden suomalaisten internetin käyttäjien määrä. Mittauksessa huomioidaan yhden käyttäjän eri laitteiden käyttö ja luvussa on tietokoneilla, älypuhelimilla ja tableteilla tapahtuva selain- ja sovelluskäyttö.

Tunnusluku tuotetaan yhdistämällä sivustoilta kerättyä kävijädataa ja panelistien verkkoliikenteestä kerättyä dataa.

Fiam mittaa ainoastaan kotimaista internet-liikennettä.

Lähde: Fiam

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu