Urheilu

FIA-pomo varikkotyttöjupakasta: "Täysin toisarvoista"

Formula ykkösten kaupallinen omistaja Liberty Media päätti hiljattain, ettei varikkotyttöjä nähdä enää F1-kisoissa. Jatkossa kylttejä kisoissa kantavat lapset. 

Päätös ei ole miellyttänyt kaikkia. Kansainvälisen Autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt ilmoittaa, ettei pidä koko varikkotyttökeskustelua olennaisena, että siihen tarvitsisi ottaa edes kantaa.

– Minulle se asia ei ole ongelma. Itse asiassa koko ongelma on typerä. Olen pahoillani, mutta tästä toisarvoisesta asiasta ei ole paljoa puhuttavaa, Todt sanoi Auto Bildin haastattelussa.

Samassa haastattelussa Todtilta kysyttiin naisten kilpa-autoilun tilanteesta. Naiskuljettajia ei ole nähty kilpailemassa F1:ssä 26 vuoteen.

Testiajajana F1:ssä toiminut Carmen Jorda sanoikin hiljattain, että naisten tulisi keskittyä fyysisesti helpompiin sarjoihin, kuten Formula E:hen.

– Haluan ehdottomasti tukea naisten osallistumista autokilpailuihin. Olenkin hieman turhautunut, ettei meillä ole riittävästi naisia mukana. Olen naisten kilpa-autoilun osalta vastaan ainoastaan sarjoista, jotka olisi tarkoitettu pelkästään naisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat