Puheenaihe

Selvitys: Vantaan uimahallit Suomen ruuhkaisimpia – "Jos uimahalli jonnekin tarvitaan, niin Koillis-Vantaalle"

SELVITYS Väestön kannalta uudet uimahallit tarvittaisiin Korsoon ja Kivistöön.

Tikkurilan ja Myyrmäen uimahallit ovat Vantaan ruuhkaisimmat. Tyytyväisimmät uimarit ovat Hakunilassa.

Päivi Tuovinen

Vantaa väkiluku kasvaa, eikä nykyisten uimahallien kapasiteetti riitä kasvavan kaupungin tarpeisiin. Sports Venuen tekemästä Vantaan vesiliikunnan olosuhdeselvityksestä käy ilmi, että Vantaa on Suomen ruuhkaisimpia uimahallikuntia.

Selvityksen mukaan uusille uimahalleille on tarve etenkin Kivistössä, jonka asukasmäärä kasvaa voimakkaasti. Alueella ei ole lainkaan omaa uimahallia.

Korsossa uimahalli on puolestaan liian pieni suuralueen asukkaiden tarpeisiin. Korson uimahalli sijaitsee Korson koulun yhteydessä, joka puretaan lähivuosina.

Vantaan liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti toteaa, että "uuden uimahallin rakentaminen olisi perusteltua sellaiselle alueelle, josta tämä olosuhde on poistumassa".

Korson uutta uimahallia on soviteltu jo Leppäkorven koulun laajennuksen yhteyteen. Investointisuunnitelmassa on hankkeelle kuuden miljoonan euron varaus.

– Koulun ja uimahallin hankkeet on nyt erotettu toisistaan, jotta kummankaan toteutuminen ei olisi toisesta riippuvainen, Kallislahti sanoo.

Uimahalli on siis mahdollista sijoittaa muuallekin.

Toinen julkisessa keskustelussa ollut vaihtoehto olisi uimahallin sijoittaminen Elmon urheilupuistoon Asolaan, jos hanke käynnistettäisiin uudelleen.

– Ajatusrakennelmana näen tämän hyvin viehättävänä ideana, Kallislahti muotoilee.

Myös vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Sirkka-Liisa Kähärä (sd.) näyttää vihreää valoa nimenomaan Elmon urheilupuistoon sijoittuvalle kunnon uimahallille. Kuuden miljoonan euron pienehkö, koulun yhteyteen sijoittuva halli ei hänen mielestään riitä kattamaan kysyntää.

– Jos uimahalli jonnekin tarvitaan, niin Koillis-Vantaalle. Olisi järkevää rakentaa uusi uimahalli hyvien kulkuyhteyksien ääreen, sellaiseen paikkaan, jonne on tulossa muitakin liikuntapalveluja, hän perustelee.

Kähärän mukaan Elmon urheilupuiston toteutuminen on "realistisempaa kuin aikoihin".

– Käsitykseni mukaan myös osa muiden poliittisten ryhmien jäsenistä näyttää asialle vihreää valoa. Ensimmäinen lapion pisto olisi hyvä saada jo tällä valtuustokaudella, hän sanoo.

Kivistössä uimahalli tulisi suunnitteilla olevan urheilupuiston yhteyteen Piispankylään.

Myös Tikkurilan maauimalahanke, jonka puolesta yli 7400 allekirjoitti kuntalaisaloitteen, on mukana selvityksessä. Selvityksessä todetaan, että uuden uimahallin rakentamisen yhteydessä on järkevää selvittää maauimalan rakentaminen.

– Tavallinen uimahalli on yleensä auki 12 kuukautta vuodessa, maauimala parhaimmillaankin vain viisi. Ja vaikka maauimalan käyttömenot saataisiinkin katettua, investointimenoja ei välttämättä saataisi takaisin, Kallislahti kommentoi hanketta.

Päätöksiä uimahallien mahdollisesta rakentamisesta tai aikatauluista ei ole vielä tehty. Vapaa-ajan lautakunta käsitteli vesiliikuntaselvitystä kokouksessaan tiistaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valtuutettu ajaa uutta uimahallia Korsoon – toiveena "laadukas ja kansainväliset mitat" täyttävä halli31.1.2017 19.40
Valtuutettu vaatii: Uusi uimahalli ensin Korsoon, ei Kivistöön29.9.2015 06.00
Tikkurilan uimahalli remonttiin kesäkuussa – Korjauksien hinta 3,4 miljoonaa euroa3.2.2018 07.15
Mielipide: Hakunilan uimahallissa osataan vesijuosta sulassa sovussa kuulumisia vaihtaen27.1.2018 08.45
Mielipide: Myyrmäen uimahalliin tarvitaan lisää vessoja – "Uimarit saavat odottaa jalat ristissä vuoroaan"5.11.2017 08.05
Mielipide: Tikkurilan uimahalli on täysin ajastaan jäljessä – hallin kehittämistä ei tule unohtaa4.11.2017 07.05
Korson uimahalli puretaan lähivuosina – uuden hallin paikka jo tiedossa21.9.2016 06.30
Tikkurilan maauimala sai kylmän suihkun – Vantaa ei lämmennyt supersuositulle aloitteelle9.6.2017 06.45
Tikkurilan maauimala-aloite on jo valtuustokypsä – "Nimiä on saanut poimia kuin marjoja"17.11.2016 08.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu