Puheenaihe

Sauli Niinistö jakaa taas vinkkejä nettilukijoille – aiheena nyt "Vuoteni konservatiivina"

Presidentti Sauli Niinistö jakaa internetissä yhteiskunnallisia kirjoituksia.

Kari Pekonen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi Twitterissä päivityksen, jossa hän suosittelee lukemaan Vihreän langan Vuoteni konservatiivina -esseen. Sen kirjoittaja on oppikirjailija Antti Värtö. Pitkässä ja perusteellisessa kirjoituksessa pohditaan seurauksia, kun kaupunkilaisliberaali yrittää ottaa selvää, mitä tarkoittaa arvokonservatiivi.

Värtö kertoo tutustuneensa vuoden ajan itselleen vieraaseen ajattelumaailmaan lukemalla muun muassa Rajat kiinni -ryhmää ja Hommafoorumia sekä kansainvälisiä klassikoita. Hän yritti ymmärtää muun muassa vanhoillisen ihmisen näkökulmaa homojen avioitumiseen. Konservatiivivuotensa aikana Värtö tajusi, kuinka paljon nykyinen vastakkainasettelu perustuu tietämättömyydelle.

– En ehkä muuttunut konservatiiviksi, mutta lakkasin olemasta puhdasoppinen liberaali. Muutamaa vuotta aiemmin olisin iloinnut, jos nelosolut olisi silloin tullut kauppoihin. Nyt suhtauduin päätökseen hyvin epäillen. Huomaan väittäväni uusateisteille vastaan, kun he saarnaavat uskontojen haitallisuudesta, Värtö kirjoitti Vihreässä langassa.

Niinistön lukuvinkkeihin tartutaan internetissä innokkaasti. Vuosi sitten tammikuussa hän suositteli Iisalmen Sanomissa julkaistua Jyri Paretskoin kirjoitusta Tolkun ihmiset. Turvapaikkakeskustelua käsitellyt kolumni keräsi kymmeniä tuhansia lukijoita, ja käsite "tolkun ihminen" jäi elämään kansan puheeseen.

Vihreä lanka on vihreän liikkeen yhteiskunnallinen aikakauslehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tätä mieltä ovat lukijat: Hän on tolkun ihminen4.2.2016 20.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu