Puheenaihe

Nuorisosäätiön johtaja eroaa – Epäily: ohjasi rahavirtoja omille firmoilleen

Kuvituskuva.

Sauvo Jylhä / Arkisto

Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen eroaa tehtävistään. Hän ilmoitti erostaan sunnuntaina.

Patentti- ja rekisterihallitus ehti viime viikolla vaatia Nousiaisen eroa: PRH jätti perjantaina Helsingin hänen erottamistaan koskevan hakemuksen. PRH:n näkemyksen mukaan säätiön hallituksen puheenjohtaja on toiminut törkeästi säätiölain vastaisesti.

Hakemuksen mukaan säätiön hallituksen puheenjohtaja on yhdessä säätiön toimitusjohtajan kanssa hankkinut omistamillensa yhtiöille säätiölain vastaisen huomattavan suuruisen taloudellisen edun asemassa, jossa hänen tärkein tehtävänsä on ollut säätiön tarkoituksen huolellinen toteuttaminen. 

PRH:n valvonta- ja lakipäällikkö Terhi Maijala kertoo Ilta-Sanomille, että rahoja on järjestelty Nuorisosäätiön kumppanin, SSR Groupiin kuuluvan lahtelaisen rakennusliikkeen Salpausselän Rakentajien kautta Haaron ja Nousiaisen firmoille.

Rahat ovat Maijalan mukaan päätyneet Neola ja Greenport -nimisille yhtiöille. Neola tunnetaan myös aiemmin julkisuudessa esillä olleella Runnin kylpylä -nimellä.

PRH:lla ei kuitenkaan ole säätiölain mukaan ollut mahdollisuutta hakea toimitusjohtajan erottamista. Toimitusjohtajan erottaminen kuuluu säätiön hallituksen toimivaltaan. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat