Puheenaihe

30 vuotta täyttävän Ti-Ti Nallen matkan varrella on sattunut kaikenlaista – nalle selvisi jopa varkaudesta

Rakastattu Ti-Ti Nalle täyttää tänä vuonna jo 30 vuotta. Nalleperhe on Riitta Korpelan elämäntyö.

Central Line Entertainment

Ti-Ti Nalle lienee monelle suomalaisista osa lapsuutta.

Lastenviihdyttäjä on ehtinyt jo 30 vuoden ikään ja juhlii tänä vuonna muun muassa kiertueella ja juhlakirjalla. Ti-Ti Nallen luojalle Riitta Korpelalle juhlavuosi on täynnä muistoja.

– Ensimmäisen virkatun Ti-Ti Nallen teki minulle oma äitini. Tein jo silloin töitä lasten parissa ja kaipasin erilaista tapaa saada heihin kontaktia. Nalle oli 25 senttiä korkea ja kun sen esittelin lapsille, koko homma aukeni ihan eri tavalla. Siitä se sitten lähti.

Tänä päivänä nalleja on vaikka millä mitalla ja alkuperäinen Ti-Ti Nalle viettää eläkepäiviään lasikuvun sisällä nallejen talossa. Lähellä kuitenkin oli, että sitä ei siellä enää olisi.

– Nalle varastettiin kerran erään autoliikkeen pikkujouluista. Sitä sitten mediankin välityksellä etsintäkuulutettiin ja eräänä päivänä nalle saapui postissa takaisin. Joskin vähän kovia kokeneen näköisenä, Korpela nauraa.

30 vuotta on pitkä aika tehdä mitä tahansa työtä ja varsinkin pitää pystyssä omaa yritystä. Korpela on kuitenkin onnistunut pitämään Ti-Ti Nallen tärkeänä vuodesta toiseen.

– Kertaakaan ei ole tullut mieleen, että lopettaisin. Olen nöyrän kiitollinen, että olen saanut näin kauan tehdä rakastamaani työtä.

Erityisesti hän nauttii siitä, kun nallejen vaikutus näkyy konkreettisesti lasten elämässä.

– Nämä nallet ovat oikeasti hirmu hyviä työvälineitä. Niillä voi opastaa lapsia interaktiivisuuteen heidän itse opettaessa nalleja tekemään asioita. Paras tunne tulee, kun saa olla arjessa auttamassa. Olen saanut esimerkiksi pottalaulusta todella hyvää palautetta, että sen avulla lapset ovat oppineet käymään potalla.

Vuosikymmenten aikana Korpela on nähnyt paljon lapsia ja paljon vanhemmuutta. Nykyään ollaan hänen mukaansa menossa hyvään suuntaan. Hetken tilanne vaikutti kuitenkin huolestuttavalta.

– Yhdessä vaiheessa perheiltä vaadittiin todella paljon. Oli niin paljon erilaisia harrastuksia. Maanantaina muskari, tiistaina luistelua, keskiviikkona uimista ja sitä rataa. Nyt ollaan menossa ehkä takaisin siihen vanhaan suuntaan, että ei ole niin paljon.

– Nykyvanhemmat myöskään eivät katso mielestäni enää niin paljon, että mitä naapurin perhe tekee. He keskittyvät omaan perheeseensä.

Nallejen lisäksi Korpelalla on myös muita perheenjäseniä. Hänen poikansa ovat nykyään mukana pyörittämässä nalleperheen toimintaa.

– Omat lapset saivat, tai joutuivat, aikoinaan kuuntelemaan paljon nalleja, Korpela hymyilee.

– Tuntuu kyllä hyvältä, että oma perhe on lähtenyt mukaan tähän toimintaan. Toivottavasti saamme tulevaisuudessakin paljon yhtä ihania vuosia.

Ti-Ti Nallen juhlakonsertti kulttuuritalo Martinuksessa ma 19.3. klo 18. Liput 25 euroa Ticketmasterista.

Nallet lähtevät kiertueelle

Ti-Ti Nallen juhlakiertue käynnistyi helmikuussa.

Konserttikiertue on vuoden kestävä ja kattaa yli sata esiintymistä.

Konserteissa on panostettu runsaasti visuaalisuuteen esimerkiksi lavasteiden ja tanssinumeroiden myötä.

Juhlavuoden kunniaksi julkaistaan myös Ti-Ti Nallen suuri satukirja, jossa käsitellään nallejen historiaa faktan ja fiktion kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu