Puheenaihe

Alkoholilain yllättävä seuraus: Naisilla entistä tiukempi asenne – miehet haluavat lisää vapauksia

Kuvituskuva.

Arkisto/ Armi Suojanen

Alkoholipolitiikka jakaa suomalaisia rajusti. THL:n kyselyn mukaan 67 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että vahvaa olutta pitäisi saada ostaa päivittäistavarakaupoista. Sen sijaan viinien myyntipaikka jakaa suomalaisten mielipiteet tasan. Puolet vastaajista oli sitä mieltä, että viinejä pitäisi saada ostaa ruokakaupoista, kun taas Alkossa viininmyynnin säilyttäisi 47 prosenttia vastaajista.

Tammikuussa toteutetun mielipidekyselyn mukaan 49 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä nykyiseen alkoholipolitiikkaan. Noin kolmannes toivoisi väljempää ja 13 prosenttia tiukempaa sääntelyä kuin nyt.

Naisten asenteet alkoholiin ovat tiukempia kuin miesten. Naisista tiukennuksia alkoholipolitiikkaan toivoi viidennes ja väljennyksiä vajaa neljännes. Sen sijaan miehistä 41 prosenttia toivoi väljempää alkoholipolitiikkaa ja tiukennuksia vain 7 prosenttia.

Ero naisten ja miesten mielipiteiden välillä on kasvanut entisestään uuden alkoholilain astuttua voimaan vuoden alusta.

Alko saa kehuja suomalaisilta. 83 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, että Alko on onnistunut vastuullisuus-tavoitteensa täyttämisessä. Laajaa tukea saavat kyselyssä myös alkoholijuomien myynti-ikärajat. 94 prosenttia vastaajista piti mietojen alkoholijuomien ja viinien ikärajaa sopivana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu