Urheilu

Hurja thrilleri! Suomen Ilkka Tuomistolle pronssia paralympilaisten sprintissä

 Maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto voitti paralympialaisten pronssia miesten pystyluokkien sprinttikisassa Etelä-Korean Pyeongchangissa.  Sprinttifinaali oli erittäin tiukka.

Loppusuoralle tultiin neljän miehen tasaisessa rintamassa. Loppukirikamppailun vei Kazakstanin Aleksandr Koljadin (4:19.7), ja toiseksi tuli Japanin Yoshihiro Nitta (+0.8 s).

Tuomisto jakoi pronssin Kanadan Mark Arendzin kanssa.

 – Mitaleilla kun on, niin totta kai se on aina hyvä, ja tänään oli aika vahva olo. Loppusuoraan en ole itse tyytyväinen, että kuinka se kokonaisuutena meni, mutta kaiken kaikkiaan hyvä kisa. Mitali on aina mitali, ja se on se, mikä on aina totta kai tavoitteena. Siltä osin olen äärettömän tyytyväinen, kertoi pronssimitalisti Ilkka Tuomisto.

 Paralympialaisten ensikertalainen Inkki Inola selvitti tiensä alkueristä semifinaaliin miesten näkövammaluokkien sprinttimatkalla ollen alkuerien 7:s ajalla 3:52.10 (+24.14). Inolan lopullinen sijoitus kisassa oli 7:s.

Kelkkahiihtäjä Sini Pyy jäi naisten sprinttimatkan alkuerissä jatkopaikasta +1.3 sekunnilla. Pyyn loppusijoitus oli 13:s ajalla 3:55.5 (+25.65 s alkuerän voittajaan). Naisten kelkkahiihdon sprinttimatkan voiton vei amerikkalainen Oksana Masters ajalla 4:06.7.

Inkki Inolan kanssa samassa näkövammaluokassa kilpaileva maastohiihtäjä Rudolf Klemetti oli miesten sprinttikisan 17:s ajalla 4:28.36 (+1:00.40 alkuerän voittajaan). Kisan voiton vei Kanadan Brian McKeever ajalla 4:03.2.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu