Urheilu

Nuolaisiko Patrik Laineen seurakapteeni ennen kuin tipahti? Superketju on nyt rikki

Patrik Laine.

Arkisto/Pekka Ruissalo

Winnipeg Jetsin uuden NHL-superketjun taival koki ainakin väliaikaisen stopin tiistaina. 

Patrik Laine ja Nikolaj Ehlers joutuivat pelaamaan ilman keskushyökkääjä Paul Stastnya. Stastny loukkasi alkulämmittelyssä, ja hänet poistettiin kokoonpanosta.

Stastny hankittiin siirtotakarajalla St Louis Bluesista. Hänen tulonsa jälkeen Laine paukutteli seitsemään otteluun huimaavat yhteistehot 10+3. Laine (41 maalia) on maalipörssin kakkosena Alex Ovetshkinin (42) perässä.

Tiistaina Laine ja Ehlers pelasivat pääsääntöisesti Blake Wheelerin kanssa. Terveyshuolia Jetsillä riittää, sillä myös ykkössentteri Mark Scheifele on loukkaantuneena sivussa.

Winnipegin kapteeni Wheeler sanoi äskettäin, että Laineen loistovireen yksi syy on ollut hänen loistava ketjunsa. Pelikavereiden ansiosta Laineelle on jäänyt enemmän tilaa viimeistellä maaleja puolimaagiseksi mainitulla laukauksellaan.

– Sen jälkeen, kun Laine sai ketjukavereikseen Paul Stastnyn ja Nikolaj Ehlersin, hänellä on ollut enemmän laukaisuaikaa. Täytyy antaa tunnustusta ketjukavereille, että he pystyvät pelaamaan Laineen vapaaksi, Wheeler sanaili viime viikolla voitokkaan ottelun jälkeen New Yorkissa.

– Kaikkihan tietävät, millainen spesiaalipelaaja Laine on. Uudella ketjulla on todella hyvä kemia, kaikki tuovat siihen oman panoksensa, hän lisäsi.

NHL:n läntisen konferenssin kärkisijoista taisteleva Jets on hävinnyt nyt kolme ottelua perättäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu