Puheenaihe

VR jakaa taas jättiosingot – historian paras tulos

Armi Suojanen / Arkisto

Junamatkailun suosio jatkoi viime vuonna vahvaa kasvuaan ja VR Group teki historian parhaan tuloksen. VR-Yhtymä Oy:n hallitus esittää 100 miljoonan euron osinkoa valtiolle.

− Oli ilahduttavaa, että liikevaihdon kasvu jatkui läpi vuoden 2017, usean laskuvuoden jälkeen. Kaikkien liiketoimintojen liikevaihto kasvoi ja jokaisen liiketoiminnan tuloskehitys oli hyvä. Rautateiden suosio kasvoi sekä matkustaja- että tavaraliikenteessä. Lopputuloksena on ennätyksellinen tulos koko VR-konsernille, VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson sanoo.

VR Groupin liikevaihto kasvoi 5,5 prosenttia 1 251 miljoonaan euroon.  Liikevoitto oli 110,3  miljoonaa euroa eli 8,8 prosenttia liikevaihdosta. Matkustajaliikenteen matkamäärät kasvoivat 7,6 prosenttia 126,9 miljoonaan matkaan. Kasvua oli myös VR Transpointin kuljetusmäärissä 5,8 prosenttia. 

VR kertoi maanantaina, että se aloittaa aloittaa yt-neuvottelut kaukoliikenteen junapalveluja sekä junien ja asemien ravintolapalveluita tarjoavassa Avecra Oy:ssa. Ravintolapalveluita junissa ja asemilla tarjoavan Avecran liikevaihto kasvoi 6,0 prosenttia ja oli 37,2 miljoonaa euroa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

VR aloittaa yt-neuvottelut – 30 uhkaa saada potkut12.3.2018 12.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu