Puheenaihe

Henri perusti 20-vuotiaana remonttifirman ja työllistää nyt liki 30 – "Jos asenne on kohdallaan, palkkaan vaikka heti"

TYÖELÄMÄ Vaikka työttömiä on paljon, joillekin aloille on vaikeaa löytää sopivia työntekijöitä. Ammatillisen koulutuksen reformista toivotaan apua.

Sauli Gröhn (oik.) on työnjohtajana Henri Säkkisen Walttia-yrityksessä. Työtilanne on hyvä, uusia työntekijöitä on palkattu viimeisen vuoden aikana seitsemän.

Silja Kononen

Taukohuoneen jääkaapissa on jugurttia ja leivänpäällisiä. Aamupalatarpeet kustantaa Henri Säkkinen, Walttian toimitusjohtaja. Hän haluaa, että työntekijöistä on mukava tulla töihin. Palaverihuoneessa on pöytätennis.

Vesikatto-, ikkuna- ja julkisivuremontteihin erikoistuneen Walttian hän perusti 20-vuotiaana. Yritys työllistää nyt, 10 vuotta myöhemmin, 27 ihmistä. Säkkinen on rekrytoinut seitsemän uutta viimeisen vuoden aikana. Enemmänkin hän palkkaisi, jos sopivia löytyisi.

– Asenne ratkaisee, hän sanoo.

Useat työnantajat kertovat kohdanneensa rekrytointivaikeuksia. Oikean osaamisen ja taustan omaavia työntekijöitä on ollut vaikea löytää. Tiedot käyvät ilmi Elinkeinoelämän keskusliiton suhdannebarometrista.

Tiukin tilanne on rakennusalalla, jossa noin 40 prosenttia vastanneista yrityksistä oli kohdannut rekrytointivaikeuksia. Vuotta aikaisemmin vain vajaa viidennes firmoista oli törmännyt ongelmaan.

Rekrytointipäällikkö Marja Heinimäki Personalhuset Staffing Groupista uskoo, että työvoimapulaa kokee jatkossa yhä useampi ala. Esimerkiksi palvelualalla rekrytointivaikeuksista kertoi 23 prosenttia ja teollisuudessa 15 prosenttia vastaajista.

Vaikka automaatio korvaa työpaikkoja, ihmisiäkin vielä tarvitaan, Heinimäki uskoo. Tammikuussa työttömien työnhakijoiden määrä oli laskenut Uudellamaalla lähes 15 prosenttia vuoden takaisesta.

Marja Heinimäki kehottaa yrityksiä pitämään kiinni työntekijöistään.

– Tulette vielä taistelemaan niistä ihmisistä, joita työmarkkinoilla on.

Eniten avoimia työpaikkoja on myyjien, myyntiedustajien ja talonrakentajien ammattinimikkeissä.

Palvelu- ja myyntitöissä on 2 000 avointa työpaikkaa enemmän kuin vuosi sitten. Myös erityisasiantuntijoille on viimeisen vuoden aikana avautunut paljon uusia töitä, mutta toki – koska työttömiä on niin paljon, paikoista kilpailee moni.

Virolaisia on enää neljännes."

Heinimäki kertoo, että rakennusalalla virolaisten määrä on vähentynyt samalla, kun työt Virossa ovat lisääntyneet.

– Nyt virolaisia on enää neljännes, kun aiemmin heitä oli jopa kolmannes.

Henri Säkkisen firmassa kaikki työntekijät ovat suomalaisia. Ainakin toistaiseksi heitä on löytynyt. Keski-ikä on noin 25 vuotta.

Itse peruskoulupohjalta ponnistanut Säkkinen ei rekrytoidessakaan tuijota koulu- ja työtodistuksia. Hän haluaa kuulla, mikä hakija on miehiään tai naisiaan.

– Tärkeintä on innostuneisuus, halu oppia uutta ja terve itseluottamus. Jos asenne on kohdallaan, saman tien saa tulla töihin. Kyllä me koulutamme.

Tammikuussa 2018

Työttömiä työnhakijoita Uudellamaalla lähes 79 000.

Vuodesta 2017 työttömien määrä laskenut Uudellamaalla lähes 14 000.

Uusia avoimia työpaikkoja Uudellamaalla 5 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden osuus alueen työvoimasta Uudellamaalla 9,3 prosenttia.

Naiset ja miehet ovat työllistyneet Uudellamaalla lähes yhtä hyvin.

Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilasto sekä Marja Heinimäki

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu