Puheenaihe

Down-kampanjan kuvin katsotaan ihmistä, ei syndroomaa

Kampanjan kasvoista yksi on Maija Mattila, joka tekee mallinuraa. Valokuvat kaikista mukana olevista henkilöistä on ottanut Veikko Kähkönen.

Veikko Kähkönen

Kehitysvammaliiton maanantaina 19. maaliskuuta alkava kampanja tuo esille Down-ihmisten vahvuuksia ja voimavaroja taidevalokuvin puhuttelevalla kampanjalla. Samalla kerätään varoja nuorten kehitysvammaisten työllistymisen tukemiseen.

Viikon mittainen kampanja näkyy kauppakeskuksissa kahdeksalla paikkakunnalla, joihin kuuluu myös Vantaa. Kuvat näkyvät digitaalisisissa ulkomainospinnoissa Myyrmannissa sekä kampanjan nettiosoitteessa www.oonupee.fi, jossa on lisäksi tarjolla myös videoita ja tarinoita.

Valokuvaaja Veikko Kähkösen kuvien mallit ovat itse saaneet päättää, millaisina he haluavat tulla nähdyksi. Kuvilla herätetään katsomaan ihmistä, ei heillä olevaa syndroomaa.

Kehitysvammaliiton viestintäpäällikkö Anneli Puhakka muistuttaakin, että työelämä ei ole Suomessa vielä havahtunut potentiaaliin, joka Down-ihmisillä olisi tarjota.

– Vain noin 500 kehitysvammaista henkilöä on palkkatyössä, vaikka huomattavasti suurempi joukko pystyisi työntekoon, jos siihen annettaisiin mahdollisuus, Puhakka korostaa.

Kampanja näkyy 25. maaliskuuta asti Vantaan lisäksi Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Porissa, Lappeenrannassa, Lahdessa ja Rovaniemellä. Kansainvälistä Downin syndrooma -päivää vietetään keskiviikkona 21. maaliskuuta.

Downin syndrooma

Henkilöllä, jolla on Downin syndrooma, on yksi ylimääräinen kromosomi. Kromosomia 21 on kahden sijasta kolme.

Poikkeamasta juontuu myös Downin syndrooma -päivän ajankohta 21.3.

Downin syndrooma ei ole este täyspainoiselle elämälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vantaalaiset jahtaavat kultaa kehitysvammaisten salibandyssä10.3.2017 16.00
Kehitysvammainen Jani Pellikka pääsi töihin kauppaan – ”Mikään ei väsytä, eikä kyllästytä” 21.8.2016 13.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu