Puheenaihe

Kerrostalopalo Keravalla – liekit löivät kadun puoleisista ikkunoista

Kuvituskuva.

Klaus Nurmi / Arkisto

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos sai aikaisin sunnuntaina puolen yön jälkeen ilmoituksen kerrostalon huoneistopalosta Keravalla. Useiden hätäilmoitusten mukaan kerrostalossa ja alkuvaiheessa myös pihavarastossa ilmoitettiin olevan tulipalo, mutta pihavaraston palohavainto todettiin myöhemmin varsinaisen palon aiheuttamaksi liekkien heijastumaksi.

Talo oli kolmikerroksinen luhtikerrostalo. Ensimmäisten pelastuslaitoksen yksiköiden saavuttua paikalle toisen kerroksen asunto oli jo täyden palon vaiheessa ja työnsi pitkää liekkiä kadun puoleisista ikkunoista.

Sammutushyökkäyksen käynnistyä havaitiin, että palo oli leviämässä myös yläpuolella sijaitsevaan asuntoon.

Ensin syttyneen asunnon sammutus vei aikaa sen poikkeuksellisen voimakkuuden johdosta. Tämä kahden huoneen ja keittiön asunto tuhoutui sisätiloiltaan täysin.

Yläpuolinen asunto kärsi pääasiallisesti savu- ja nokivahingoista, alapuolinen palo ei päässyt varsinaisesti leviämään asunnon sisätiloihin ja sen irtaimistoon. Kuitenkin asunto kärsi huomattavat vahingot. Ullakolle palo ei päässyt etenemään, vaikka savua sinne levisi runsaasti.

Kohteeseen saapuneet lisäyksiköt selvittivät viereisten asuntojen asukkaiden tilanteen mahdollisten savuhaittojen varalta.

Useasta asunnosta oli asukkaat poistuneet palon alkuvaiheessa omatoimisesti. Yksi mieshenkilö pelastautui omin avuin ensin syttyneestä asunnosta jo palon alkuvaiheessa. Hänet kuljetettiin poliisin haastattelun ja ensihoidon ensitoimien jälkeen sairaalaan tarkastettavaksi.

Osalle paikalla olleista asukkaista jouduttiin järjestämään majoitusta heidän asuntojensa saatua palossa vahinkoja, mutta loput pääsivät palaamaan omiin koteihinsa.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Poliisi tutkii asiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu