Paikallisurheilu

Kiekko-Vantaan kesäloma alkoi odotettua aiemmin – "Kyllähän tämä suuri pettymys oli"

URHEILU Pettymyksestä huolimatta seuran tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kiekko-Vantaan kausi päättyi suureen pettymykseen. Toimitusjohtajan mukaan kausi oli kuitenkin taloudellisesti seuralle suotuisa.

Tero Vähämäki

Eihän sen näin pitänyt mennä. Suurin toivein viime kauden Mestis-hopeaa kirkastamaan lähtenyt Kiekko-Vantaa taipui kesälomalle ennen lumien sulamista.

Vantaalaisten mestaruusjuna suistui kiskoiltaan pudotuspelipelikierroksella, kun TUTO Hockey vei nimiinsä tasaiseksi povatun puolivälieräsarjan tylysti 4–1-voitoin.

Turkulaiset olivat läpi sarjan vahvempia ottelun voittajan määrittelevällä osa-alueella – viimeistelyssä. Tehottomuudesta läpi kauden kärsinyt vantaalaisryhmä sai luotua paikkoja, mutta pikkumusta pysyi sinnikkäästi kaukana TUTO:n maalista. Nuori maalivahtitandemi Karolus KaarlehtoJulius Pohjanoksa selvitti tikkurilalaisten lähentelyt lopulta luvattoman helposti.

Kiekko-Vantaa osui viidessä ottelussa vain kahdeksan kertaa. Se oli auttamatta liian vähän maaliahnetta vastustajajoukkuetta vastaan.

Lauantaina päättynyt ottelusarja ei jättänyt sijaa selittelyille. Joukkueen kokenut päävalmentaja Pasi Arvonen antoi rehdisti tunnustusta vastustajille.

– Pelattiin pienistä marginaaleista ja vastustaja hoiti ne paremmin, Arvonen pohti.

Kauden jälkeen joukkueen jättävä hämeenlinnalainen kertoi, että tappion syy analysoidaan tarkemmin pölyn laskeuduttua. Koko kaudesta jäi kuitenkin pettymyksen jälkeen maku suuhun.

– Kopissa oli melko hiljaista. Kausi lähti hyvin käyntiin, mutta sitten iski henkinen ja fyysinen väsymys. Kyllähän tämä suuri pettymys oli, Arvonen myönsi.

Pettynyt oli myös joukkueen toimitusjohtaja Kai Sointu. Viime vuoden hopea-kauden jälkeen joukkueenjohto janosi menestykselle jatkoa.

– Pidemmälle oli ehdottomasti tarkoitus mennä, mutta TUTO oli ehdottomasti parempi. Kaikki kunnia heille, Sointu totesi.

Urheilullisen puolen notkahtamisesta huolimatta joukkueen kassa kilisi kauden aikana kiitettävästi. Aikainen kesäloma ja menetetyt lipputulot eivät tee lovea seuran kirstuun.

– Emme koskaan laske pudotuspelejä seuran budjettiin, Sointu kertoo.

– Niistä saatavat tuotot toimivat vain ja ainoastaan plussana. Sarja on sen verran tasainen, että mitä tahansa voi tapahtua.

Tarkat lukemat selviävät myöhemmin, mutta Sointu kertoo kauden olleen taloudellisesti suotuisa.

– Siltä osin kaikki on sujunut erittäin hyvin. Onnistuttiin tällä kaudella varainhankinnassa huomattavasti budjetoitua paremmin.

Toimitusjohtajan mukaan seura etenee pitkällä tähtäimellä. Puolivälierätappio kirvelee hetken, mutta jokainen kausi on uusi mahdollisuus kirkastaa kilpi.

Sointu kertookin ensi kauden joukkueen kasaamisen olevan jo hyvällä mallilla. Lohinippu on saamassa uuden käskijän ja mielenkiintoisia pelaajia.

Myös organisaatiota on tarkoitus kehittää jatkossakin. Soinnun mukaan tulevaisuus näyttää valoisalta vantaalaiskiekkoilulle.

– Menimme tälläkin kaudella organisaationa isoja askelia eteenpäin, Sointu kertoo viitaten muun muassa yhteistyöhön Jokerien kanssa sekä juniorien pelaajapolun vahvistamiseen.

– Toki tämä on tulosurheilua ja ainoa tavoittelemisen arvoinen tulos on mestaruus. Siitä taistelemme jälleen ensi kaudella.

Kausi numeroina

TUTO tiputti Kiekko-Vantaan puolivälierässä 4–1-voitoin (2–3, 6–2, 3–2, 3–0, 2–1)

Kiekko-Vantaa sijoittui runkosarjassa neljänneksi. Se keräsi 27 voittoa ja 23 tappiota.

Joukkue teki runkosarjassa viidenneksi vähiten maaleja (150). Maaliero jäi lopulta yhden osuman pakkasen puolelle. Pudotuspelijoukkueista vain LeKillä (-3) IPK:lla (-20) oli heikompi maaliero.

Joukkueen paras pistemies oli Juuso Perttilä 49 (17+32) pisteellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kiekko-Vantaan valmentajalla kahden ottelun panna13.3.2018 21.45
Kiekko-Vantaa kohtaa puolivärierissä TUTO:n – "Jännä sarja tulossa"9.3.2018 20.40
Jani Manninen siirtyy Kiekko-Vantaan nuorten päävalmentajaksi26.2.2018 06.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu