Puheenaihe

Mielipide: Hammashoidon ajanvarauksessa ei ollut ketään kotona

Vantaan hammashoidon toimivuudesta on monenlaisia kokemuksia. Viikko sitten Lukijan areenassa kiitettiin nopeaa hoitoon pääsyä ja hoitoa. Toinen kirjoittaja ei päässyt yhteydenottopyrkimyksiä pidemmälle.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Hammashoidon ajanvarausnumerosta ei koskaan soitettu takaisin, kirjoittaja toteaa.

Vastauksena Eliisa Pispalan tekstiin (VS 14.3.) totean, että sinulla taisi käydä hyvä tuuri kun sait hammashoitosi niin nopeasti ja joustavasti hoidettua.

Minulla on täysin päinvastainen esimerkki. Ja aivan samanlainen tapaus.

Hampaastani lohkesi isohko pala kolme päivää sitten ja se oli teräväreunainen ja hankasi ikävästi kieltä.

Kokemuksesta tiedän, että jos sitä ei nopeasti hoida on seurauksena kielen kipeytyminen niin pahoin, että edes puhuminen ja syöminen eivät kunnolla onnistu.

Niinpä otin yhteyttä, tai pikemminkin yritin ottaa yhteyttä, Vantaan kaupungin hammashoitoon. Ensiksi yritin soittaa kiireellisen hammashoidon numeroon, mutta en jaksanut kuunnella tiedotetta ja tylsää taustamusiikkia puolta tuntia pidempään.

Seuraavaksi yritin soittaa normaaliin ajanvarausnumeroon, mutta ei sielläkään ollut ketään kotona. Laitoin viestin chat-ikkunaan, jossa kuvailin tilanteeni ja pyysin heitä ottamaan pikaisesti yhteyttä. Eivät ottaneet.

Seuraavana päivänä soitin taas ajanvarausnumeroon josta automaatti ilmoitti, että minuun otetaan vuorollani yhteyttä. Ilmeisesti vuoroni ei ollut kuitenkaan sinä päivänä koska minkäänlaista yhteydenottoa ei tullut.

Kolmannen päivän aamuna olin lähdössä yksityislääkärin vastaanotolle, mutta soitin vielä kerran Vantaan kaupungin hammashuollon ajanvaraukseen jossa taas kerran automaatti ilmoitti, että minun numerooni soitetaan vuorollani. Vielä tätä kirjoittaessani kukaan soittanut.

No, kävin yksityishammaslääkärillä ja sain asiani hoidettua, tosin aika suolaiseen hintaan.

Olen oikeutettu kunnalliseen hammashoitoon ja maksan veroni kuten kuuluukin Vantaan kaupungille. Odottaisin saavani veroilleni myös vastinetta.

Tero Kukkonen

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu