Puheenaihe

Mielipide: Homekoulut pitää laittaa kuntoon – "Elmon hinnalla saa monta uutta koulua"

Koulut pitää saada kuntoon ennen kuin uusia urheilupaikkoja rakennetaan ja rahoitetaan. Kuvituskuva.

Marika Lumme

Elmon hinnalla saadaan Vantaalle monta uutta koulua. Jos Elmo kuitenkin päätetään rakentaa, osa rahoituksesta on tultava yksityisiltä tahoilta, perussuomalaiset kirjoittavat.

Vantaan Sanomien artikkelissa kerrottiin, että osa poliittisten ryhmien jäsenistä on niin sanotun Elmon urheilupuiston rakentamisen kannalla.

Vantaan Perussuomalaiset ovat sitä mieltä, että perusasioiden on oltava kunnossa ennen kuin uusia urheilupuistoja voidaan rakentaa. Lasten ja nuorten on saatava käydä koulua terveissä tiloissa. Jonot terveyskeskuksissa ovat aivan liian pitkiä, ja vanhusten kotihoito on jätetty retuperälle.

Elmon hinnalla saadaan Vantaalle monta uutta koulua. Jos Elmo kuitenkin päätetään rakentaa, osa rahoituksesta on tultava yksityisiltä tahoilta, kuten alun perin kaavailtiin. Ennen rakentamispäätöstä Perussuomalaiset haluavat perusteellisen selvityksen yksityisen rahan osuudesta.

Verorahojen käytössä on oltava varovaisia, Vantaa ei saa ajautua uuteen velkakierteeseen. Elmon kustannusarvio 40 miljoonaa euroa vaikuttaa alimitoitetulta.

Perussuomalaiset kannattavat, että Koillis-Vantaalle rakennetaan kunnon uimahalli. Seuraavaksi on Kivistön uimahallin vuoro. Tikkurilan uimahallin yhteyteen voidaan tulevaisuudessa rakentaa maauimala, kun rahavarat sen sallivat. Vesiliikunnan olosuhdeselvityksen mukaan Vantaalta puuttuu uimapaikkoja.

Urheilupuistoja on Tikkurilassa ja Myyrmäessä, Hakunilassa ja Kartanonkoskella, Hiekkaharjussa ja Vapaalassa. Jossain vaiheessa urheilupuisto rakennetaan kasvavaan Kivistöönkin.

Sisäliikuntapaikkoja rakennetaan lisää tai niitä voidaan peruskorjata, kun koulurakennuskantaa päivitetään. Uusiin kohteisiin, kuten Hämeenkylän kouluun, kannattaa rakentaa laajennettu liikuntasali oheistoimintoineen myös urheiluseurojen käyttöön.

Kouluihin ei pieniä saleja pidä rakentaa, sillä koulujen liikuntasalit ovat käytössä aamusta iltaan, ne ovat todellisia lähiliikuntapaikkoja kaikenikäisille.

Urheiluseurat voivat osallistua tuleviin koulujen liikuntasalihankkeiden kustannuksiin, jos seurat vain mukaan otetaan.

Kai-Ari Lundell, valtuutettu

Tanja Vahvelainen, valtuustoryhmän pj

Vantaan Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Selvitys: Vantaan uimahallit Suomen ruuhkaisimpia – "Jos uimahalli jonnekin tarvitaan, niin Koillis-Vantaalle"14.3.2018 08.05
Maauimalan "isä" vaatii: Maauimala pitää rakentaa Tikkurilaan, ei Elmoon17.3.2018 07.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu