Puheenaihe

Vantaa Ducksin kausi päättyi odotetusti – "Tämä porukka on puhaltanut koko ajan yhteen hiileen"

URHEILU Vantaa Ducks kaatui saappaat jalassa puolivälierissä.

Toni Kankaanpää haluaisi jatkaa Vantaa Ducksin riveissä ensi kaudella. Valmentaja Ismo Tuomisen (oik.) jatko on todennäköinen, mutta ei vielä varmaa.

Tero Vähämäki

Vuoristoratamaisen kauden pelanneelle, mutta niukasti pudotuspeleihin selvinneelle Vantaa Ducksille ei tarjottu ennakkosuosikin viittaa puolivälieräsarjassa VaLePaa vastaan.

Piskuisen ankkalauman piti olla vain välipala suuren ja mahtavan Mestarienliiga-joukkueen marssiessa kohti vääjäämätöntä suomenmestaruuttaan.

Sarja saikin odotetun päätöksensä tiistaina, kun VaLePa otti jatkoon tarvittavan kolmannen voittonsa 500 ihmisen edessä Myyrmäen Energia -areenalla.

Koko pääkaupunkiseudun lentopallomenestystä tällä hetkellä kannattelevan korsolaisjoukkueen on kuitenkaan turha laittaa päätään puskaan.

Ducks taisteli liki sensaatiomaisen yllätyksen nappaamalla vierasvoiton Sastamalasta sarjan ollessa katkolla.

Viimeisessä kotiottelussa ankat tarjosivat shokkihoitoa mestarikandidaateille voittamalla ensimmäisen ja kolmannen erän. Myös toinen erä oli lähellä: VaLePa joutui selvittämään peräti seitsemän eräpalloa napatakseen erävoiton.

Annettiin kaikki kentällä."

YleispelaajaToni Kankaanpää kiteytti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa joukkueen tunnelmat.

– Annettiin kaikki kentällä. Nyt ei oikeastaan edes harmita, vaan olen todella ylpeä joukkueesta. Se mitä teimme kahdessa viimeisessä pelissä… Ei varmaan kukaan odottanut sellaista tässä maassa, joukkueen kapteeni tunnelmoi.

– Sovittiin, että annamme kaikkemme ja se myös tehtiin. Kaveri oli kuitenkin vähän parempi.

Kankaanpää kuului loukkaantumisestaan toivuttuaan tälläkin kaudella vantaalaisjoukkueen avainpelaajiin ja toi arvokasta kokemusta nuorehkoon ryhmään.

Entinen maajoukkuepelaaja pelaa vääjäämättä uransa viimeisiä vuosia, mutta ilmoitti vantaalaiskannattajien – ja joukkueen päävalmentaja Ismo Tuomisen – iloksi halunsa jatkaa joukkueessa vielä ensi kaudella.

– Vielä ei ole tehty päätöksiä, mutta kyllä voisin vielä yhden vuoden jatkaa, Kankaanpää kertoi saaden vieressään seisovan valmentajan tuulettamaan.

Konkarin jatkaminen ja heräilevä lentopallobuumi kertovat, että Vantaalla tehdään jotain oikein. Ducks selviytyi pitkästä aikaa viime kauden päätteeksi pudotuspeleihin ja osoitti viimeistään tänä vuonna, että joukkue tulee ottaa vakavasti jatkossakin.

Vuonna 1985 lentopallon suomenmestaruuden voittanut Hesa pysynee viimeisimpänä pääkaupunkiseudun mestarina vielä vuosia, mutta korsolaiset ovat osoittaneet lajin kuuluvan myös kaupungin sykkeeseen.

Seuran peräsimessä vakuuttavaa jälkeä tehnyt Tuominen näkee, että nousun takana on hyvän organisaation lisäksi vahva joukkuehenki.

– On olemassa joukkueita ja Joukkueita. Tämä porukka on puhaltanut koko ajan yhteen hiileen ja uskonut, että ne asiat, mitä me tehdään, siirtyy kentälle pikkuhiljaa.

– Hallilla hymyiltiin ja sanottiin, että kyllä se vielä lähtee, vaikka alkukaudesta tulikin kymmenen tappiota.

Sarjan kokenein valmentaja on kertonut toistuvasti olevansa tyytyväinen Vantaalla. Jatko on mahdollinen, jopa todennäköinen, muttei vielä täysin varma.

– On se mahdollista, Tuominen nauroi ja kuittasi tiedustelut jatkopestistä.

Tiukka taistelu

Vantaa Ducks hävisi puolivälieräsarjan voitoin 1–3 (0–3, 0–3, 3–2, 2–3)

Vantaalaiset kaatanut VaLePa pelasi tällä kaudella myös lentopallon eurooppalaisjoukkueiden korkeimmalla sarjatasolla Mestareiden liigassa.

VaLePa ei hävinnyt viime kauden pudotuspeleissä otteluakaan kotikentällään.

Ducks sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi voitettuaan 10 peliä 30 pelaamastaan ottelusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yleisö toivotettiin tervetulleeksi Länsi-Korsoon – Arvaatko, missä silloin oltiin?21.3.2018 09.27
Masentaako Ducks suosikin? Ison yllätyksen ainekset lentopallon pudotuspeleissä14.3.2018 13.39
Vantaa Ducks on voiton päässä pudotuspeleistä – "Emme ole vielä pelanneet parasta otteluamme"28.2.2018 07.30
Vantaa Ducks on voiton päässä pudotuspeleistä – "Emme ole vielä pelanneet parasta otteluamme"28.2.2018 07.30
Vantaa Ducksin keskitorjuja sai tunnustuksen loistavasta joulukuusta – valittiin kuukauden tähdistöjoukkueeseen4.1.2018 06.45
Ducks jysäytti yllätyssopimuksen – maajoukkuelibero Vantaalle11.12.2017 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu