Urheilu

Reea, 12, tähtää maailman terävimmälle huipuille – "Mieletön tankotanssija, herää eloon lavalla"

TANKOTANSSI Reea Hangasluoma lähtee heinäkuussa mitalijahtiin tankotanssin MM-kisoihin.

Tuusulalainen Reea Hangasluoma lähtee heinäkuussa tankotanssin MM-kisoihin. Lupaavan urheilijan huoneesta löytyy tanko, jolla harjoitella.

Mikko Mannonen

Kolmeen ja puoleen minuuttiin mahtuu tankotanssin kilpailusuorituksessa paljon. Hyvää kehonhallintaa vaativia toinen toistaan näyttävämpiä liikkeitä ja akrobaattisia temppuja tangolla sekä esitykseen sopiva musiikki.

Virheisiin ei maailman huipulla ole varaa.

Kovassa nousussa olevan tankotanssin MM-kisat järjestetään heinäkuussa Espanjassa. Yksi arvokisoihin lähtevistä suomalaisista on vasta 12-vuotias tuusulalainen Reea Hangasluoma.

– Reea on mieletön tankotanssija. Hän on dynaaminen ja teknisesti taitava. Reea herää eloon lavalla ja on kisaesityksissä todella itsevarma, Vertical Clubilla Helsingissä tankotanssia opettava Saija da Silva Gonçalves kertoo.

Paijalan koulussa kuudennella luokalla opiskeleva Hangasluoma aloitti tankotanssin puoli vuotta sitten, mutta SM-hopeaa tuoneen esityksen perusteella voisi sanoa lahjakkuuden harrastaneen vaativaa huomattavasti pidempään.

– Aika nopeasti huomasi Reean pystyvän tekemään jatkotason liikkeitä. Hän on hyvässä iässä ja nyt on aika tykittää. Kaikki eväät maailman huipulle on. Voimistelutausta näkyy selvästi, da Silva Gonçalves kehuu.

Hämmästyttävän notkea, venyvä ja taitava Hangasluoma saavutti helmikuussa Hyvinkään SM-kisoissa kakkossijallaan paikan heinäkuussa Espanjassa järjestettäviin tankotanssin MM-kisoihin.

– Lähdettiin kokeilemaan miltä kilpaileminen tuntuu, eikä minulla ollut edes tietoa mistään mahdollisuudesta MM-paikkaan. Se tuli ihan yllätyksenä, junioreiden eliittisarjassa kilpaileva Hangasluoma valottaa.

Viisi vuotta telinevoimistelua maajoukkuelinjalla harrastanut tankotanssilupaus ei ota menestyspaineita uransa ensimmäisissä arvokisoissa.

– Parhaani lähden sinne tekemään, Hangasluoma sanoo.

– Kovatasoiset kilpailut on kyseessä, mutta voittamaan sinne lähdetään. Reean kanssa on treenattu samaa ohjelmanumeroa, jonka esitimme helmikuussa SM-kisoissa, valmentaja da Silva Gonçalves jatkaa.

Tankotanssi on fyysisesti todella raskas laji. Se vaatii venyvyyttä, todella hyvää kehonhallintaa, spagaatteihin täytyy venyä ilmassa ja hermotkin täytyisi vielä pitää kurissa.

– Kuntoa, voimaa ja venyvyyttä se vaatii. Eikä saa alkaa panikoitua, tankotanssin ohella ilma-akrobatiaa ja aerial dancea harrastava Hangasluoma tuumii.

Tuusulalaisen esikuva on maailman paras tankotanssija Oona Kivelä, joka on käynyt pitämässä Hangasluomallekin harjoitustunnin.

– Paljon inspiraatiota saan Oonan esityksistä, Hangasluoma toteaa.

Laji-ihmisten arvioiden mukaan tankotanssia ollaan viemässä jopa olympialajiksi tulevaisuudessa.

– Olisihan se siistiä päästä joskus kilpailemaan olympialaisissa, aktiivisesti sponsoreita hakeva Hangasluoma päättää.

Reea Hangasluoma

Syntynyt 29.9.2005 Siilinjärvellä.

Asuu Tuusulan Lepolassa.

Sijoittui tankotanssin IPSF:n alaisissa SM-kisoissa Hyvinkäällä helmikuussa junioreiden eliittisarjassa kakkoseksi ja lunasti paikan heinäkuussa Espanjassa kilpailtaviin MM-kisoihin.

Opiskelee Paijalan koulussa kuudennella luokalla.

Perheeseen kuuluvat äiti, isä ja pikkusisko.

Lempiruoakseen mainitsee makaroonilaatikon.

Harrastaa tankotanssin lisäksi ilma-akrobatiaa ja aerial dancea.

Tankotanssivalmentajina toimivat Saija da Silva Gonçalves ja Laura Soikkeli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat